Hava Durumu

Evet mi? Hayır mı? Kime göre? Neye göre?

Yazının Giriş Tarihi: 30.01.2017 04:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.01.2017 04:42

Başkanlık sistemi ile ilgili anayasa değişiklik teklifi gündeme geldiğinden bugüne, ilgili herkes görüş ve düşüncelerini çeşitli yollarla paylaşıyor. Meclis'te yapılan son oylamayla Cumhurbaşkanı onayı ile kesinleşecek referandum üzerine yorumlar daha da sertleşerek devam ediyor.
***
Özellikle sosyal medyadaki yorumlar seviyesini kaybederek, hakarete dönüşerek ötekileşmelere sebep oluyor. Ülkemizdeki insanların kamplaşmaları yetmezmiş gibi MHP mensupları da ciddi anlamda görüş ayrılığına düşürüldüler. Bunun da ana sebebi, düne kadar başkanlık sistemine keskin bir şekilde karşı çıkan hatta son seçim beyannamesinde bunu açıkça belirten MHP'nin, genel başkanı ve genel merkez yetkililerinin başkanlık sistemine geçişte öncülük yapması.
***
Üstelik genel başkan ve genel merkez yetkililerinin makul gerekçe açıklamalarının yerine, bütün suçu parti içi muhalefete fatura etmeleri gerginliği daha da artırıyor. Hayır oyu kullanacaklar HDP, PKK, CHP ile birlik oldular gibi rencide edici açıklamalar, genel merkeze hakaret içerikli cevaplar doğurarak içinde bulunulan durumu daha vahim hale getiriyor.
***
23-24. Dönem yasama görevim esnasında yüzlerce kanun kabul edildi.
Bunların birçoğuna HDP ve CHP'nin yanı sıra MHP de muhalefet etti, hayır dedi. Hayır dediklerimizde HDP ve CHP ile aynı çizgiye gelmediğimiz gibi evet dediğimizde de AKP çizgisinde olmadık. MHP'nin ilkeleri neyi gerektiriyorsa öyle hareket edildi.
Bugün de hayır veya evet diyenleri başkalarının konumuna göre değil kendi ilkelerimize göre değerlendirmemiz gerekir. Sayın Devlet Bahçeli hayır diyenlere bir avuç muhalif diye başlayıp hakaret etmek yerine 180 derece dönüşün gerekçelerini net bir şekilde açıklamalıdır. Benim referans aldığım Başbuğ Alparslan Türkeş'in geçmişte başkanlık sistemine sıcak baktığı yalanına cevabı yakın geçmişte Sayın Bahçeli vermiştir. MHP'li gönüldaşlarımızın hayır oyu gerekçelerini oluşturan temel sebeplerimizi önümüzdeki haftalarda paylaşacağım
MHP bu ülkenin çimentosudur. MHP'nin bölünmesi ülkenin bölünmesini kolaylaştırır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.