Hava Durumu

Dokunmak ya da dokunamamak

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2016 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2016 07:08
Milletvekili dokunulmazlığı yıllardır tartışılan bir konudur. Siyasi partilerin seçim vaatleri arasında dahi yer almıştır. 
 Ben de dokunulmazlıkların sınırlandırılmasından yanayım. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bile dönemin başbakanı ve milletvekili sıfatı ile belediye başkanlığı döneminden zimmet, irtikap, kalpazanlık gibi suçlamalarla dosyaları mevcuttu. Şimdi de cumhurbaşkanı olduğu için bekliyor. Bütün bu suçlamalardan kurtulması veya suçlu ise cezasını çekmesi için yargılanması gerekir. 
 Dokunulmazlık yasama çalışmalarında sıkıntılar olmaması için düşünülmüş ancak zırha dönüşmüştür. 
 Dokunulmazlık Anayasa’da tanımlanmıştır. 
Anayasa’da yapılan  tanımlamardan da anlaşılacağı gibi; son günlerde en çok tartışılan bazı HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmalı mı, kaldırılabilir mi ya da gerek var mı sorusunun cevabı gayet net açıktır.
 Dokunulmazlığı düzenleyen 83. madde 14. maddeyi istisna tutmuştur. Polise teröristle birlikte saldıran, bölücü başına liderimiz diyen, teröriste silah taşıyan, Kandil’de teröristle kucaklaşan bu şahısların dokunulmazlıklarını kaldırmaya gerek bile olmadan derhal yargılanmalarına başlanmalıdır. Savcıların bu yetkileri vardır. Terörle mücadelenin bir ayağı da budur. 
Ya devlet başa, ya kuzgun leşe.. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.