Hava Durumu

Derin bataklık Suriye

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2016 00:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2016 00:09
Türkiye’nin en uzun sınırı( 911 km) Suriye ile çizilmiş. Ancak, bugünlerde bu sınırda birçok bela ile karşı karşıyayız. Suriye’de mevcut yönetim de dahil, DEAŞ,ÖSO,YPG vs ne kadar unsur varsa hepsi sınırlarımızda varlıklarını sürdürüyor. 
Esed (o günlerde Esad idi) Türkiye’yi ailece ziyaretinden 2-3 ay sonra Esed olup Türkiye’nin düşmanı oldu. Halkına eziyet eden katil Esed yönetimi gitmeli anlayışı ile politika oluşturuldu. Bu stratejinin oluşturulmasında stratejik ortağımız ABD’nin etkisi büyüktü şüphesiz. Sözlü sataşmalarla başladığımız çatışmalar bugünlerde sıcak bir hal alarak askerimiz Suriye bataklığında. Koalisyon güçlerinden özellikle ABD’den hiç ses çıkmıyor. 
3 milyon Suriyeli sınırlarımızın içinde yaşamaya başladılar. Üstelik doğum oranları rekor düzeyde. 500 bin civarında eli silah tutabilecek Suriyeli mevcut. 
Fırat Kalkanı operasyonu ile ÖSO’ya destek vereceğimiz harekat sürerken çok sayıda askerimiz Suriye’de. İlk anlarda gelen 2-3 şehit haberlerine 16 şehit 10’larca yaralı haberi geldi. Işid’lilerin 2 askerimizi yakma görüntüleri sosyal medyalarda yayınlanıyor. Görüntülerin montaj olduğu söyleniyor inşallah öyledir. 
Pkk’nın bombaları ile yanan yüreklerimiz soğumadan, Suriye yüreklerimizi tekrar dağlıyor. Yanlış dış politikalarla girdiğimiz bu bataklıklardan ne zaman ve nasıl çıkacağız. 
Başımız beladan kurtulmuyor. Pkk,Işid,Fetö ile uğraşırken ekonomi de kötüye gidiyor. Sıcak para muslukları kesildi. Cumhurbaşkanı yatırımdan vazgeçeni de hain ilan edeceğini söylüyor. Kısacası işler iyi gitmiyor. 
Bütün  bu ahval ve şerait içinde dahi siyasetin gündeminde Başkanlık sistemi var. 2019’da Başkanlık sistemine geçeceğimiz onaylanırsa bütün dertler biter mi sahi?
Koyun can derdinde,kasap et derdinde...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.