Hava Durumu

65. Hükümet, 79 milyon

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2016 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 06:50
Binali Yıldırım Başbakanlığı’nda kurulan hükümet meclisten 315 oyla güvenoyu aldı. Davutoğlu Hükümet’inden 8 farklı isim bakan oldu. 58. Hükümet’ten 65. Hükümet’e kadar birçok bakan değişti. Bu zaman içinde 4 ayrı isim başbakan oldu. 
Sayın Başbakan güven oylamasından sonra teşekkür konuşmasında “Bundan sonra 79 milyonun hükümeti olacağız” klasik cümlesini kullandı. 
Sorumluluk makamına gelenler göreve talip olduklarında Hz. Ömer adaletinden Şeyh Edebali’nin “insanı yaşat ki devlet yaşasın” sözlerinden çok dem vururlar. Ama iş icraata geldiğinde söylenen sözler unutulur nedense? Adaleti bırakın yandaş değilseniz zulme uğrama ihtimaliniz çok yüksektir.   
Herkesin hükümeti olacağız diyen 65. Hükümet’in icraatlarını göreceğiz. 
Bu arada güven oyundan önce hükümet programı da okundu. Olağandışı bir değişiklikle oluşan bu hükümetin, programından olağanüstü bir şey beklemiyorduk. Ama yine de ülkenin en önemli gündemi olması gereken terör ve ekonomik konuların daha fazla öne çıkmasını beklerdik. Hükümet değişikliğinin asıl gerekçesine uygun olarak başkanlık sistemi ve bu doğrultuda anayasa değişikliği öne çıktı. İddia ve ısrarla söylüyorum Türk Milleti’nin birlik ve beraberliği, ekonomik kalkınma hamleleri, terörün bitirilme kararlılığının yolu Sayın Cumhurbaşkanı’nın başkanlık sevdasından vazgeçmesinden geçer. 
Yargıtay kararıyla kesinleşen MHP kongresinin sonuçları önümüzdeki gelişmelere ışık tutacaktır. Bütün hesaplar MHP kongresinden çıkan sonuca göre tekrar gözden geçirilecektir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.