Hava Durumu

Vojvodina'dan gelip şampiyon yapmıştı

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2013 13:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2013 13:05

“Vojvodina Bursa’ya daha yakın” derken, anında bizim eski hocamız Toma’yı anımsadık.
Tomislav Kaloperoviç, Fc Vojvodina’dan Bursaspor’a gelmiş ve Türkiye Kupası’ndaki tek şampiyonluğumuza imzasını atmıştı.
Avrupa maçları, eski ve yeni dostluklar, hatıralar için gerçekten çok önemli. Dundee United’da Bursaspor’a karşı oynayan Walter Smith’in 36 sene sonra Glasgow Rangers’in başında tekrar Bursa’ya gelmesi gibi.
Sırp Tomislav Kaloperoviç, Türk futbolu için önemli bir isimdi. 1969’da Galatasaray’ı, 1978’de Fenerbahçe’yi şampi- yon yapmıştı.1970’te ise Bursaspor ile anlaşırken, bu kentin ilk yabancı hocası oldu. Daha sonra 1985-86 sezonunda tekrar Bursaspor’a geldi. Kaloperoviç bu arada 1983 ve 1985 yıllarında Fc Vojvodina’yı çalıştırdı. Novi Sad’da kendine bir ev bile almıştı. Disiplinli futbolun ön planda olduğu Yugoslavya Ligi’nde o dönemlerde her takım, dışardaki rakipler için korkulu rüya idi.
Şimdi bir sürpriz olmazsa Bursaspor güzel bir şehir olan Novi Sad’a gidecek. Ancak Vojvodina da eski Vojvodina değil.

SANKİ ALTINDA BİR İŞ VAR

Doğrusu UEFA’nın ne yapmak istediğini anlamak mümkün değil. Hem şike kararı alıyor, hem de topu CAS’a uzatıp, kendi aradan sıyrılmaya çalışıyor. O zaman arkadaş niye şikede ısrar ediyorsun?
Fakat bunun altında bir iş var gibi geliyor bana.
UEFA, tazminattan kurtulmak bahanesi ile galiba Fenerbahçe’yi 3 yıllığına yakacak.
Bugünlerde bunalan Aziz Yıldırım da hiç olmazsa 1-1.5 ay nefes almak için UEFA’nın teklifini alelacele kabul etti. Nasrettin Hoca’nın “Ya tutarsa”sı gibi. Ancak, CAS’taki davayı kaybederse, cezasını gelecek yıllarda çekme ihtimali de var. Bu yıl güme gitmiş olacak.
UEFA da, CAS’tan emin sanki.
Fenerbahçe CAS’ı kaybederse, Bursaspor Şampiyonlar Ligi’ne dönecek, deniyor ama, UEFA’dan da sızan bir habere göre, Yunus Egemenoğlu ve Bursaspor’un bu konuda yanlış bilgilendirildiği de öne sürülüyor.
Onun için artık, “Neyin ne olacağı belli değil” diyerek, UEFA Ligi’ne sıkı sıkı sarılmakta yarar var.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.