Hava Durumu

TFF sitesinden “Gençliğim eyvah”

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2016 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2016 08:09
“Kendim ettim, kendim buldum” şarkısını çalar söylersin işte böyle.
Bizim TFF’ye söylüyorum.
Yabancı futbolcu sayısını 14’e çıkararak, Türk futboluna resmen darbe vuran TFF, şimdi ağlanıp duruyor.
Hem de kendi sitesinden.
Spor Toto Süper Lig oyuncu araştırması başlığı ve “Gençliğim eyvah” yorumu ile.
Evet, madem gençlik olayı sizlere ömür, ne diye serbest bıraktın yabancı sayısını?
Bunun böyle olacağını, yöneticilerin gençleri yetiştirmek yerine yabancı-menajer olayına balıklama atlayacağını bilmiyor muydun?



Gelelim, TFF’nin resmi sitesindeki haber-yorum’a. Aynen şöyle:

“Ligin ilkyarısı genç oyuncular açısından kara bir tabloyu yansıttı. 17 haftalık bölümde 21 yaş altında sadece 16 oyuncu forma şansı bulabildi. Bu oyuncuların 5’i bir maçta ve 15 dakikanın altında sahada kalabildi. 16 oyuncunun toplam sahada kalış süreleri 6109 dakika. Bu da oyuncu başına 382 dakikaya tekabül ediyor. Yani 21 yaş altı oyuncuların sahada kalma oranı maçların yüzde 25’lik bölümüyle sınırlanıyor. 21 yaş altı oyuncular arasında en fazla oynama fırsatı bulan isim ise 16 maçta 1138 dakikayla Gençlerbirliği’nden İrfan Can Kahveci. Yazı: Mazlum Uluç

Spor Toto Süper Lig’de sezonun ilkyarısı Beşiktaş’ın liderliğiyle tamamlanırken, 17 haftalık periyotta 18 takımda 413 oyuncu forma giydi. Bu oyuncular arasında 21 yaş ve daha altında olanların sayısı ise 16 ile sınırlı kaldı. Evet, 18 takımda sadece 16 oyuncu. Yani 21 yaş altı oyuncuların Spor Toto Süper Lig’de oynama oranı takım başına 1 kişiyi bile bulamadı. Üstelik futbolumuzun geleceği olarak bakılan bu genç oyuncuların arasında iki de yabancı oyuncu bulunmaktaydı.
Antalyaspor, Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu, Akhisar Belediyespor ve Kasımpaşa takımlarında 1995 ve daha sonrasında doğan, yani 21 yaş altında bulunan hiçbir oyuncu forma giyemedi. Eskişehirspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği’nde ikişer, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Galatasaray, Gaziantepspor, Kayserispor, Medicana Sivasspor, Medipol Başakşehir, Osmanlıspor, Torku Konyaspor ve Trabzonspor’da ise 1995 ve sonrasında doğan birer oyuncu koskoca ilkyarı boyunca oynama fırsatı bulabildi.”
Şimdi merak ediyorum, Demirören Bey acaba kendi sitesini okuyor mu?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.