Hava Durumu

TFF'nin adı artık GÜM

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2015 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2015 08:00
Eskiden İstanbul'da GÜM (Güldürü Üretim Merkezi) vardı, şimdi onun yerini TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) aldı.
Gerçi biri sanatsal, diğeri saçmasal olay ama sonuç matrak olduğundan hemen hemen aynı kapıya çıkıyorlar.
Biliyorsunuz İzmir Alsancak Stadı depreme dayanıklı olmadığı için yıkılıyor. Ayrıca eli yüzü bir türlü toparlanamayan Atatürk Stadı da, en yakın Manisa Stadı da bakımda. İzmir takımları il il dolaşıp yer arıyor.
Peki TFF ne yapıyor?
Maç oynayacak statları olmadığı için Karşıyaka, Altınordu ve Göztepe'ye 30 bin, Altay'a 15 bin lira ceza kesiyor, ayrıca lisans da vermiyor.
Statlarını elinden al, yenisini yapma, ondan sonra "Stadın niye yok" diye hesap sor. Adama sabaha kadar değil, hafta sonuna kadar gülerler. Onun için TFF'nin adı artık GÜM.
Bu olay bal gibi siyasi. Bölgesel Amatör Lig'de olan Afyon'a fıstık gibi yeni stat yapıldı ama seyirci yok. İktidardan yana olmayan İzmir'e de stat yok. İzmir takımları bu cezalar için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitse kesin 2 yılda değil, 2 günde kazanır.
TFF'den bir inci daha;
Yabancı sayısı artırılınca "Altyapı fonu" getirilmişti. 14 yabancı alan kulüp 4 milyon TL'yi bu fon için TFF'ye verecekti. Ancak yabancılara kamyon dolusu Euro veren kulüplere bu 3-4 milyon TL çok geldi. TFF de bu rakamı yüzde 50 oranında düşürme kararı aldı. Türkiye'nin en büyük derdi olan "Altyapı" olayı da makaslandı.
Yani temele inmeyi boşver, 30'luk, 35'lik yabancılara yağdırmaya devam. Fatih Terim de içerde-dışarda sürekli toplantılar düzenliyor,"Futbolu nasıl kalkındırırız?" diye. Tabii bu iş için de avuç dolusu para saçmaya devam.
Türk futbolu Demirören ile gerçekten tam bir çıkmaza girdi. Her şey çorbaya döndü. Bunun vebali de onu oraya getirenlerdedir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.