Hava Durumu

Tamam başkan 35 oy daha bizde

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2013 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2013 08:10

Şener Şen’in Züğürt Ağa filmini bilmeyen yoktur.
Güldüren fakat bir o kadar da acı gerçekleri ortaya koyan şahane bir yapıt.
Haraptar köyünün ağası Şener Şen, seçimlerde kendi partisine oy verilmesi için herkese para dağıtır ama sandıktan sadece 1 oy çıkar. Onu da kahyası “Ben verdim” deyince Şener Şen’in tepesi atar:
“Peki ulan benim oy nereye gitti?”
Aynısı Bursaspor’da 1960’lı yıllarda yapılan bir kongrede yaşanmıştır. Şimdi rekor sayıda başkan adayı olunca aklıma geldi.
O yıllardaki kongrelerde adaylar arasında büyük rekabet ve çekişme yaşanırdı. Bursa’nın ünlü bir işadamı da, Uludağ yolundaki bir motelde karargah kurmuş, ekibiyle kongre faaliyetlerini buradan yürütüyordu.
Ekibi ise kongrede ağırlığı olduğunu öne süren bazı şahıslar. Bunların sayısı da 15.
Uludağ yolundan şehre inen, 1-2 saat sonra geri dönünce nefes nefese “Tamam başkan, 35 oy daha bizde” der. Karşılığında da oy başı belli bir parayı cebe indirir.
3-5 gün 15 kişilik ekip bu çalışmayı sürdürür. Adayımız sonunda hesap yapar ve “Rahatlıkla 400-450 oy alırım, bu iş bitti” der. Ancak kongre sonunda sandıktan ekibinin sayısı kadar bile oy çıkmaz. Şakacı ve hoşgörülü bir mizaca sahip olan adayımız, acı acı gülerek “Herhalde telaştan ben de kendime oy vermeyi unuttum” esprisi ile salondan ayrılır ve Bursaspor defterini de orada kapatır.
Züğürt Ağa’nın çekimleri çok daha önceden başlamıştır anlayacağınız.
AV.ÖZKAN VE 31-4 MADDESİ  
Bursaspor Divan Başkanı Kadir Şankaya, yeni başkan adaylarından Mesut Mestan’ın durumu için “Disiplin Kurulu görüş bildirecek” dedi. Bu arada kulüple ilgili hukuki işleri iyi bilen ve yakınen takip eden Avukat Turgut Özkan da Mesut Mestan ile ilgili üyelikten kesin çıkarma kararının alınmadığını ve tüzüğün 31-4 maddesine göre adaylığında bir engel bulunmadığını söyledi.
Bakalım bu işin sonunda Divan’dan nasıl bir karar çıkacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.