Hava Durumu

Takımlar ne oynuyor ki?

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2012 10:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2012 10:46


Lig’deki takımlar ne oynuyor ki. Onların içinden çıkan Milli Takım farklı bir şey ortaya koyacak?
Avrupa’da sahne alanlar, daha baştan iflas etmediler mi ki Milli Takım işi idare edebilsin. Abdullah Avcı’nın kulüp olarak bir Avrupa maçı var mı ki dışarda ondan başarı bekleyelim. Sadece Avcı değil, diğer takımların başındaki yerli teknik adamların oynattığı futbol ve Avrupa’da aldıkları sonuçlar da ortada.
Yani, mal ortada.
Artık “Edirne’den öteye” eskidiği için “Gökçeada’dan öteye gidemeyiz” yenilemesi ile durum değerlendirmesi yapmamız gerekmiyor mu?
Altyapı olayına artık ciddi olarak eğilmek gerek, tamam da, yerli teknik adamlar konusuna da ciddi olarak eğilmek gerekmiyor mu?
Üretim neden bozuk çıkıyor? Buna paralel olarak tribünler neden boşalıyor?
Taraftarlar kötü futbol ve idari-teknik hatalardan bıkmış vaziyette. Dolayısıyla Lig’de büyük çoğunluğu oluşturan yerli teknik adamların artık bir araya gelip “Biz nerde yanlış yapıyoruz. Becerilerimizi artık daha üst seviyeye nasıl çıkarırız?”ı tartışması gerekmiyor mu?
Lig maçları öncesi ve sonrası teknik adamların konuştuklarına bir bakın. Karşı takımı ve teknik direktörü öve öve bitiremiyorlar. İyi de, ürünün kalitesizliği ortada.
Demek ki samimi değiller.
Bir takım, kötü sonuçlar almaya başlayınca, boştaki teknik adamlar da başlıyor kapı aşındırmaya:
“Ben geleyim, ben geleyim, 500 bin lira daha ucuza çalışırım”
Peki ne oldu o sayfalardaki, ekranlardaki iltifatlar?
“Herkes kapısının önünü temiz-lerse, şehir de temiz olur” misali önce ligdeki takımlar doğru dürüst futbol oynamalı ki, bu Milli Takım’a yansısın.
Macaristan yenilgisine ben 2 kere üzüldüm.
Çünkü, Milli Takım’ın iddiası devam etseydi, Timsah Arena’nın açılışı Hollanda Milli Maçı ile yapılabilirdi. Ancak bu yenilgilerden sonra Hollanda artık sıradan bir maç.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.