Hava Durumu

Sağlam-Güneş yan pas-geri pas

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2015 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2015 07:45
Bıkmıştık yan pas-geri pas olayından. Ertuğrul Sağlam’ı bu yüzden de sürekli tenkit ediyorduk. “Kendisini ve sistemini yenilemeli, sadece Anadolu’daki panellere değil Avrupa’ya da açılmalı” diyorduk.
Sonra Eskişehir’e gitti.
Orada da aynı şeylerden tenkit edildi. Eskişehirspor’un oynadığı futbolun hiç tat vermediği konuşuldu sezon boyunca. Puan cetvelindeki yeri de iç açıcı değildi. Sonu olan Gaziantepspor maçını seyrettim. Mutlaka kazanması gerek ancak takım hala yan pas-geri pas yapıyor.
Sıkıntıdan patlamaya devam ve sonuç da hüsran.
Eskişehirspor’un parası olmayabilir. Çok iyi transferler de yapamayabilir ama iyi kötü bir kadro var elde ve bu kadronun biraz futbol oynaması gerekir. Takımın biraz futbol karakteri olması gerekir. Tribündekilerin ve ekran başındakilerin uyumaması gerekir.
Sadece büyük takımlara karşı oynanan futbol hiçbir zaman ölçü olmaz. Başta antrenör olmasa da bu maçlarda iyi futbol oynanacaktır. Çünkü futbolcular büyük takımlara karşı adeta motor patlatırcasına oynamakta, tüm becerilerini ortaya koymaya çalışmaktadır. Asıl mesele geride kalan 13 takım arasında kendini hissettirebilmektir.
Zor beğenen bir şehir olan Bursa şimdi Şenol Güneş’i el üstünde tutmaktadır.
Neden?
Parasızlığa ve kadrosuzluğa rağmen Bursaspor çıkıp tıkır tıkır dikine futbol oynamakta, rakiplerini çaresizliğe mahkum etmektedir. Sadece bizlere değil, Türkiye’ye zevk vermektedir. Puan cetvelinde değil ama,”Süper Lig’in en iyi futbolunu oynayan takım” unvanında liderliği ele geçirmiştir. Ayrıca takımda gençler ve körelmişler de dahil olmak üzere birçok isim parıldamaya başlamıştır.
Bu bir teknik adam becerisidir.
Ertuğrul Sağlam Bursaspor’u şampiyon yapmıştır. Asla inkar edemeyiz ama futbolda dün yoktur, bugün ve yarın vardır. Bu daima böyle devam eder. Şampiyonluğa takılıp kalamayız. Büyük transfer hataları, kadro zafiyeti, sıkıntı futbolu yaratırsan, şampiyonluk unvanı seni kurtaramaz ve gün gün eriyip gidersin.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.