Hava Durumu

Sağlam’daki olumlu gelişme

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2013 08:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2013 08:24

Bizim müdür Süha Gürsoy dün formundaydı.
“Mudanya’da dev buluşma” ve “Sağlam Arjantin’e gitti” haberleriyle farklılık yarattı Bursa’da.
Ben Ertuğrul Sağlam’daki bu olumlu gelişme için oldukça sevindim. Artık Bursaspor’da değil ama, hem kendi adına hem de Türk futbolu adına bu olumlu bir gelişme.
Bursasporla birlikte bir devrim yapmıştı ancak, ondan sonra da çok hata yapmıştı Ertuğrul Hoca. Ortaya konan futbol devamlı gerilediği gibi, dış transfer hataları ve Avrupa başarısızlığı zirve yaptı. Bursaspor da bu yüzden büyük yaralar aldı.
Bangura olayı tam bir felaketti.
Transferde daha birçok hatalar var ama son olarak da Yattara olayı tam bir rezalet. Allahtan Yattara ile anlaşmazlık çıktı da bir kazık da ondan yemedik. Yattara Mersin’de bu sezon 27 maçta 209 dakika oynadı. 6 aydır da arazi. Sonunda Mersinli taraftarlar onu dövmeye bile kalkmış. Bursaspor’un en pahalı transferi Bangura da herhalde Urfa üzerinden Irak Ligi’ne yatay geçiş yapacak.
Bütün bu gelişmeler üzerine Ertuğrul Sağlam’ın izinli günlerini okul panellerinde geçirmeyip, dünya futboluna açılması biraz da dışarıda haşır neşir olmasıdır olumlu gelişme.
Sağlam daha genç. Allah ömür versin rahatlıkla 20 sene daha antrenörlük yapar. Dolayısıyla onun Avrupa’da seminerlere ve yabancı dil eğitimlerine katılarak kendini geliştirmesi,yabancı futbolcu ve takımları yakından takip etmesi gerekir. Çünkü, bilgi ve tecrübenin sınırı yoktur.
Bu yüzden Arjantin’e 20 günlüğüne gitmesine sevindim. Bir kez daha tekrarlayayım. Onu en çok tenkit edenlerin başındayım ama ne olursa olsun, Ertuğrul Sağlam’ı biz seviyoruz. Kalbimizden çıkması mümkün değil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.