Hava Durumu

Ömeragiç ve önemli gerçekler

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2014 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2014 08:33

Abdullah Gegiç, Kaloperoviç derken Ömeragiç'i de kaybettik.
Hepsi Bursaspor'da görev yapan o dönemin Yugoslav teknik adamları.
Bunların arasında Ömeragiç'in ayrı bir yeri var, çünkü "Piliçler" dediği gençler ve Vakıfköy tesisleri fikri onunla birlikte doğdu. Bu, Bursaspor ve Türk futbolu için önemli bir gelişmeydi.
Başkan Mümin Gençoğlu'nun 1976'da Altay'dan getirdiği Ömeragiç'in, 11 sene sonra resmen küme düşen Bursaspor'un başındaki teknik adam olacağı doğrusu kimsenin aklına gelmemişti.
Sempatik kişiliği nedeni ile çok sevilen Ömeragiç'in 1987 senesi Bursa'da son dönemi oldu. Gerçi o dönemlerde Bursaspor'un küme düşeceği daha baştan belliydi.
1985-86 sezonunda Cavit Çağlar başkanlığındaki Bursaspor küme düşmüştü ancak "Kupa Şampiyonluğu" nedeni ile statü gereği Lig'de kaldı. Ardından 1986-87 sezonunda yine Cavit Çağlar başkanlığındaki Bursaspor tekrar dibi boyladı.
17.haftada sonunculuğa oturması üzerine olağanüstü kongreye gidildi ve Cavit Çağlar görevi Kadir Şankaya'ya bıraktı. O da Ömeragiç'i teknik adamlığa getirdi. Ancak, tehlikeli bölgeden çıkma imkanı olmadı ve Bursaspor Lig'de bu defa resmen düştü. Bu olay Bursa'da,"Çağlar cenazeyi Şankaya ve Ömeragiç'e teslim etti, onlar da defnetti" şeklinde yorumlandı.
İlginçtir, daha sonra başka takımların şike olayı patlayınca, Bursaspor mahkeme kararı ile 2.Lig'den tekrar 1.Lig'e (Süper Lig'e) döndü.
Ömeragiç ile faal gazetecilik dönemimde yüzlerce anımız oldu. İşte bunlardan biri.
Adana'daki bir deplasman maçından dönerken uçak şiddetli bir şekilde sarsılmaya başladı. Futbolcular ve bizler paniğe kapıldık. Hatta Vahit,"Allahım ne yaptık sana?" diye kendini yere attı. Uçaktan hiç korkmayan Ömeragiç ise horul horul uyuyordu. Uyandırılınca biraz kızdı:
"Te be çocugim, ne korkaysiniz. Bilmeymisiniz, düşüp ülürsek daha meşhur adam olacagız"
Sonra tekrar uyumaya devam etti.
Allah rahmet eylesin. Nur içinde yat hocam.
  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.