Hava Durumu

O soğukta sıcak bir skor

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2014 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2014 08:01

Eksi 15’ten sıcak bir yarı final çıktı diyebiliriz artık. Aslında Roberto Carlos’un, asları Fenerbahçe maçına saklayacağını açıkladığı an Sivas’ın Kupa kaderi belli olmuştu zaten.
Bursaspor da hem yara sarma hem de yarı finali sarmalama için bunu iyi değerlendirdi.
Daha istekli mücadele etti, topu daha iyi kullandı, daha etkili pozisyonlara girdi. Hatta 2.yarıda Sivas yedek kalecisi Nihat Şahin’in oyuna girmesinden sonra farkı daha da artırma fırsatı ele geçti ama bundan da tam olarak yararlanamadı.
Buna karşılık Frey’in 25 metreden gelen şutu seyretmesi ile fark beklentisi bir anda beraberlik telaşına dönüştü. Ancak ilk kez forma giyen Renato Caja’nın 2 olumlu hareketi göze battı.
Uzun zamandır bol fakat etkisiz  kornerler kullanan Bursaspor, Caja’nın ön direk kornerinde Sestak’ı topla buluşturması hemen gol getirdi. Çalışılmış bu organizasyonu Sivas savunması çözemedi. Galibiyet sayısında da Caja bu defa yan topla rakibe kendi kalesine gol atma cezası kesti.
Bursaspor’un maçı kazanması, hakemin ön plana çıkmasını da önledi. Yoksa Mustafa İlker Coşkun’un başı çok ağrırdı.
İlk yarıda kaleci Korcan Çelikay’ın eli ile oyuna soktuğu topu Fernandao, ona hiç müdahele etmeden kaptı ve kaleye doğru yöneldi. Bu esnada da Coşkun faul vererek büyük hata yaptı. Gerçi Fernandao bunu değerlendiremedi ama çalan düdük sinirleri bozdu.
İlginçtir bu skordan sonra Eskişehir’in kaderi de Bursaspor’un eline geçti. Timsah Akhisar’ı yenerse Eskişehir’e ikincilik yolu açılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.