Hava Durumu

Müeyyide falanla olacak iş değil

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2012 00:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2012 00:14

“Lan man” derken olaylar öyle bir hızlandı ki, ekranlardan rezaletler akmaya başladı.
Galatasaray taraftarlarına “Hayvanlar” diyen Toroğlu’na bu defa Beyaz TV’den “Hayvan diyen hayvanoğlu hayvandır” diye karşı ateş açıldı. Oğullar yetişmiyormuş gibi, babalar da sokuldu işin içine.
Eskişehir-Fenerbahçe maçından sonra Beyaz TV muhabirinin Fırat Aydınus’un evinin kapısına dayanması da ayrı bir rezalet, ayrı bir yayıncılık ayıbı. Türkiye için yeni bir anarşi ortamı yaratma çabaları sanki.
Yayınları denetleme ve gerektiğinde müeyyide uygulama yetkisi bulunan RTÜK sonunda müdahale etti ve dün resmi sitesinden açıklama yaptı:
“Son dönemlerde spor programlarının bazıları, spor programı olmanın ötesine geçmiş, sporcu, teknik heyet, kulüp yöneticileri, taraftar ve hakemlere karşı kullanılan içerik, dil ve üslup ile toplumsal kin ve nefret duygularını körüklemeye başlamıştır. Bununla ilgili değerlendirme toplantısı yapılarak, uzman raporları da üst kurulun 27 Kasım’daki toplantısında değerlendirilecektir”
RTÜK, daha önce Telegol, Derin Futbol, Ve Gol programlarına toplam 10 kez müeyyide uygulama kararı almış. Almış ama belli ki derde çare olmamış, çünkü iş artık çığrından çıkmış vaziyette.
Bilhassa hakemlerin Türkiye’de bugüne kadar görülmemiş çirkinlikte yıpratılmaya çalışılması, karşılıklı ahlak dışı sözler, müeyyide falanla geçiştirilecek durumda değildir artık.
Daha sert tedbirler gerekmektedir.
Nasıl bir futbolcu, yönetici veya taraftar TFF’nin kurallarına aykırı konuşursa veya hareket ederse 1 ay, 2 maç, 100 bin TL gibi cezalar alıyorsa, RTÜK’ün koyduğu kurallara da karşı gelenler, kapamanın haricinde bu tip cezalar ile de karşı karşıya kalmalıdırlar.
Her kavga ve küfür ile reyting(!) artırma yolunu seçenlerin mutlaka sert bir kayaya çarpmaları zorunlu hale gelmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.