Hava Durumu

Mestan olayına Divan da giriyor

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2013 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2013 08:05

Son yazımda, Bursaspor başkan adayları ile ilgili yaptığım değerlendirmeler üzerine Mesut Mestan dün bir açıklama gönderdi.
Mestan,”Kamu oyunda oluşacak bazı yanlış algılamaların önüne geçmek amacıyla yazınızla ilgili bir bölüm üzerine görüşlerimi belirtmek isterim” diye yazısına başlıyor ve şunları söylüyor:
“Yazınızda yer alan, ‘Kimi, temlik olayları ile ilgili Bursaspor’dan gelen suçlamaların hedefi oldu, kimi de, savcılık-mahkeme surecindeki gelişmeler nedeni ile yönetim kurulu tarafından dışlandı’ cümlesi ile ilgili olarak şunu ortaya koymak isterim. Bursaspor’daki soruşturmanın öncesinde ve yürütülmesi sırasında şahsıma yönelik herhangi bir adli işlem bulunmamaktadır. ‘Yönetim kurulundan dışlandı’ cümlesinden şahsımın savcılık-mahkeme sürecinde soruşturmaya tabi tutulduğu veya şahsıma suç isnat edildiği, bu yüzden de yönetim kurulu tarafından dışlandığım anlamı çıkabilir. Yanlış algılamanın önüne geçmek amacıyla, bunların değerlendirilmesini istiyorum.”
Aslında benim işin bu tarafı ile ilgili bir değerlendirme yapmak aklımın köşesinden bile geçmedi. Çünkü,”Yargılandı-yargılanmadı, ifade verdi-vermedi” gibi yorumlara girmek bizim işimiz değil. Bunlar adliyeyi ilgilendiren olaylar.
Mesut Mestan ile ilgili asıl olay, Bursaspor kanadında geçen olaylardır ve “Yönetim kurulu tarafından dışlandı” demem de, Bursaspor Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi ve ihraç istemidir. Bunu da zaten tüm camia bilmektedir.
Hatırlarsanız 2011 Mart ayında Bursaspor resmi internet sitesinde şöyle bir yönetim kurulu bildirisi çıktı:
“Yönetim kurulu kararı ile, yönetici Mesut Mestan ve 2 genel kurul üyemiz, Bursaspor’u küçük düşürücü, aşağılayıcı, karalayıcı niteliği taşıyan açıklamalarla, Bursaspor toplumuna zarar verecek etkinliklerde bulunmak gerekçesi ile, tüzüğün 31. maddesi uyarınca disiplin kuruluna sevk edilmiştir.”
Yine hatırlarsanız, Bursaspor Disiplin Kurulu da, Mesut Mestan’ın üyelikten çıkarılmasını yönetim kuruluna bildirmişti. Ayrıca Bursaspor resmi internet sitesinde de yönetim kurulu tanıtımında Mesut Mestan resmi ve ismi en alt sıraya indirilmişti.
İşte, “Dışlanma” dememdeki kasıt budur.
Şimdi asıl mesele de Bursaspor Divan Kurulu önüne gelmektedir.
Acaba, disiplin kurulu tarafından ihraç kararı alınan bir üye, Bursaspor Başkanlığı’na aday olabilir mi?
Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, bu konu ile ilgili çalışma başlattıklarını ve disiplin kurulu kararının bir kopyasını istediklerini söyledi. Şankaya, bu arada konuyu hukukçularla da görüşeceklerini ve bir karara varacaklarını açıkladı.
Önümüzdeki günlerde ilginç şeyler olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.