Hava Durumu

Karamsarlıktan iç açıcılığa geçiş

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2015 06:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2015 06:38
Bu defa teknik anlamda veya antrenman programı ile ilgili değil yazacaklarım.
Tamamen görsellik anlamında. Etrafa ferahlık verecek bir uyarı.
Başta Bursaspor olmak üzere birçok takımın çalıştığı sahaların etrafı metal duvarlarla çevrili.

Ağaçlandırma yapmayarak bu yola gidilmesi, antrenman sahalarını sıkıcı ve kasvetli bir havaya soktuğu gün gibi ortada. Başta futbolcular olmak üzere orada bulunanların daha rahat ve iç açıcı şekilde çalışmasına set çekecek bir duvar bu.

Tam bir hapishane avlusu sanki.
Ben gençlik yıllarımda polis-adliye muhabirliği de yapmıştım. Bursa eski cezaevinde sık sık koğuşlar arası turnuvalar yapılır ve savcı da, bunun haber olarak değerlendirilmesini isterdi. Biz de içeri girip avlunun toprak kısmında fotoğraf çekerdik. Tesislerde, bugünkü metal duvarları gördükçe, hep o turnuvalar gelir aklıma.

Özlüce tesisleri artık şehir içinde kaldı. Etraf beton oldu. Yeşil Bursa’dan eser kalmadı.Tesisler yapılırken çevresinde iyi bir ağaçlandırmaya gidilemediğinden artık oraya Vakıfköy veya Avrupa takımlarının tesisleri gibi yeşil hava vermek imkanı ortadan kalktı.
Ancak, doğal yerine suni yeşillik yaratma ve “Hapishane avlusu”nu yumuşatma imkanı mevcut. Bunun yolu da, metal duvarlara digital orman panoları çekmekten geçiyor. 
Hiç olmazsa karamsar havadan iç açıcılığa yatay bir geçiş olur. Bursaspor da, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirir.

ÇİRKİNLİKLER ÜZÜCÜ

Güzellikler getirmeyi düşünürken, ortaya çıkan bazı çirkinlikler de insanı üzüyor.
Mesela Volkan Şen’in yaptıkları, mesela Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk’ün yaptıkları.
Volkan Şen, oyundan çıkarılmasına kızıp kaptanlık bantını yere attı, etrafa posta koyar gibi direkt soyunma odasına gitti. Yaptığı bu çirkinlikler Bursaspor’a, Şenol Güneş’e ve taraftarlara.
Demek ona Bursaspor, kimsenin vermeyeceği avuç dolusu parayı ve kaptanlığı kötülük olsun diye verdi. Demek ona Şenol Güneş, yeniden ayağa kaldırmayı kötülük olsun diye yaptı. Demek ona tribünlerin gösterdiği tepkiyi desteğe çeviren taraftar zarar olsun diye avuçlarını patlattı.
Bu kadar kötülük(!) gören Volkan Şen, Bursaspor’un şerefi sayılan bir kaptanlık bantını yere fırlatmakta gerçekten haklı(!)
Ya Balıkesir’de yaşananlar. Hakemlere kızmak, tenkit etmek insanlık çerçevesinde olmak kaydı ile herkesin hakkı. Ama soyunma odasına girmek kimsenin hakkı değil. Sen kendi kalene gol at, maçı kaybet, sonra hakeme karşı olmayacak işler yap. Bu çirkinlikten de öte, rezalet. Yukarlara çıkarken takdir edilenler, aşağıya inmesini de bilmeli ve takdirleri geri aldırmamalıdır.   
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.