Hava Durumu

Gül Baba ve Cucak

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2016 02:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 02:56
Macarlarla tarih boyunca bir yakınlığımız olmuştur.
Onlar Türkleri, biz de Macarları severiz. Macarların Türk soyundan geldiği de tarihçiler arasında sık sık tartışılır.
Komünizmin Doğu Avrupa'yı titrettiği dönemlerde Budapeşte'ye gitmiştim. Oranın tarihi yapıları arasında bulunan Gül Baba türbesini sormuştum yaşlı bir karı kocaya. Türk olduğumu anlayınca, ağlayarak sarılmışlardı bana. Komünizm baskısına rağmen, korkmadan.
Bunu hiçbir zaman unutamam.
Macaristan maçını yazarken bunlar geldi aklıma.
Avrupa Şampiyonası'na 44 yıl aradan sonra katılan Macaristan'ın, Avusturya'yı beklenmedik bir şekilde 2-0 yenmesi bizleri de sevindirdi.
Cucak'ı merak ediyordum,"Nasıl oyanayacak" diye. Çünkü burada hiç de iyi değildi.  Ancak Avusturya karşısında da fena değildi ve bildiğimiz kenar ortaları ile uzaktan ani şutları, rakibe korkulu anlar yaşattı. Macarların, son aylarda fazla havalanan Avusturya'yı dize getirmesi önemli bir olay. 
Goller sonrası ise başta Cucak olmak üzere, Macar futbolcuların tribünlere dalması ve taraftarları ile birlikte zaferi kutlaması Euro 2016'nın en anlamlı sevinci oldu.
Gerçekten görülmeye değerdi.
Bu maçta bir başka tarihi  olay daha gelişti. Sahada, futbolcuların babası gibi duran 40 yaşındaki Macar kaleci Gabor,  Avrupa Şampiyonası tarihinde forma giyen en yaşlı futbolcu unvanına sahip oldu. Daha önce bu unvan, 39 yaşındaki Alman Matthaus'a aitti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.