Hava Durumu

Demek sadece Bursalılar değilmiş

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2013 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 08:23

U 20 Dünya Kupası maçları başlamadan önce, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç “Her şey hazır ama, Bursalılar henüz bu olayın farkına tam olarak varamadı” diye sitem etmiş, ben de karşı sitemde bulunmuştum.
Şimdi görüyoruz ki sadece Bursa değil, Türkiye bunun tam olarak farkına varamamış.
Yani, sadece Bursa’nın günahı yok.
20 yaş altı Dünya Kupası futbol maçları 7 şehrimizde yapılıyor ve bugüne kadar da 12 müsabaka oynandı. Maalesef tribünler bomboş. Bu 12 müsabakayı toplam 57 bin 936 biletli seyirci izlemiş.
Maç başına düşen seyirci sayısı 4 bin 828.
1977 Tunus’tan sonra, Kupalar tarihinin en az seyircili organizasyonu olmaya adayız. Son şampiyona olan 2011 Kolombiya’da maç başına düşen seyirci sayısı 25 bin 191.
İnşallah bundan sonraki maçlarda sayı artar ama, bedava dağıtılan biletlere rağmen  20-25 binli rakamlara yaklaşmak zor.
Genç takım maçları maalesef ilgi görmüyor.
Bu bir Türkiye gerçeği.
Gençler ligimizin hali meydanda.  Fenerbahçe, Beşiktaş, Bursaspor ve diğer takımların maçlarını izleyenlerin sayısı 50-60’ı geçmiyor ki. Suat Kılıç niye zoraki bir beklenti içine girdi, onu anlayamadım.
Eskiden genç takımların maçları, A takım maçlarından önce aynı statta oynanırdı. Gençlerin en büyük kârı bu oldu. Sonra zemin bozuluyor diye bu uygulamadan vazgeçildi. Şimdi ise yağmur ve rüzgar seslerine,  kulübeden yükselen, “Tenor ve bariton düeti” ekleniyor etrafı boş sahalarda.    
Futbolun ve sporun sadece Melo, Burak, Fernandes, Kuyt olmadığını anlayamıyoruz veya anlamak istemiyoruz.
Dedim ya, bu bir Türkiye gerçeği.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.