Hava Durumu

Bu anlamsız ısrar niye?

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2012 01:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2012 01:27

Çünkü geriye baktığımızda, hem davet ediyorlar hem de kanlı-bıçaklı kavga edip gelenleri haklıyorlar. Ortalık savaş alanına dönüyor.

Sadistçe bir duygunun tatmin edilmesi gibi. Yüzbinlerce liralık zarar ziyan da cabası.
F.Bahçe-G.Saray- Beşiktaş maçlarında bunlar sürekli yaşandı. Hatta, 2010’da Beşiktaş-Bursaspor maçına da Bursalı taraftarlar davet edildi ve İstanbul’a gelir gelmez çıkan olaylarda 2’si bıçakla 4 kişi yaralandı.  Gözaltına alınanlar arasında, film setinde çalışan ve filmlerde kullanılan copları alıp maça gelen bir şahıs bile çıktı. Yani, amiyane tabir ile “Davete dikiz” cinsinden.
İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu dün Galatasaray-Fenerbahçe maçına misafir seyirci alınmama kararının devamını uygun buldu. Böylece Fenerbahçe’nin “Yasak kalksın” şeklindeki ısrarlı talebi reddedildi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi’ndeki son olaylar, daha doğrusu iğrenç gelişme-ler daha sıcaklığını korurken, Fenerbahçe’nin böylesine ısrarını,  2-3 bin seyirciden gelecek  3 kuruşluk bilet parası üzerinde durmasını anlamak mümkün değil.  Çıkacak olaylarda statlardaki 100-150 bin liralık maddi hasar ve TFF’nin verdiği 100-200 bin lira ceza belliyken bilet parası ne işe yarar ki? Üstüne borçlu çıkılmayacak mı?
Var mı böyle ticari bir zihniyet?

“Yanlış hesap Bağdat’tan döner” derler ya, Allah’tan Galatasaray ve TFF çekimser kalınca İl Spor Güvenlik Kurulu’ndan “Yasağa devam” kararı çıkıyor. Maçlarda olay çıkaranlara karşı sert ve caydırıcı cezalar verilmediği müddetçe “Yasak” bir Türkiye gerçeği. Bunu kabul etmek lazım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.