Hava Durumu

Beşi de atbaşı

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2012 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2012 08:47
Avrupa yolunda son bileti kapmak için uzanan 5 el var.
Geçen hafta, gelecek 5 haftayı birden ateşleyince atbaşı giden Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Sivasspor,Bursaspor ve Belediye'yi büyük bir heyecan sardı.
Galatasaray'ın Sivas'taki galibiyeti Bursaspor'a yaradı. Fenerbahçe de Gençler’i zora itti. Çünkü kalan maçlara göre en sıkıntılı takım Gençlerbirliği. Avrupa biletine uzanan 5 el içinde fire vermeye oldukça yakın gözüküyor.  40 puanlı Belediye bile Gençlerbirliği'ni geride bırakabilecek bir fikstür avantajına sahip.
Bursaspor'un da zor maçları olmasına rağmen,  çıkış yakalaması ve dışarda da puan alacak güce kavuşması,  ilk 8 için  mücadelenin son haftaya kadar süreceğinin bir göstergesi.


SON BİLET İÇİN STATÜ NE DİYOR?

İlk 8'e girecek takımlar için Avrupa yolunun nasıl açılacağını da bir hatırlamak lazım.
Bursaspor'u da ilgilendiren bu bölümde, yani UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek 3.takımı belirlemede  2011-12 Süper Lig Statüsü şöyle diyor:
"Play off şampiyonluk grubunu 4.sırada tamamlayan takım ile play off Avrupa Ligi grubunu 1.sırada tamamlayan takım, tek maçlı, play off'lar arası final müsabakası oynarlar. TFF tarafından tespit edilecek, tarafsız sahada oynanacak bu maçı kazanan takım UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek son takım olur"

BİZİM PİNTO, PUNTO PUNTO İLERLİYOR

Bursaspor'da geç gelen mutluluğun adı Pinto.
Pinto, punto punto ilerliyor ama Yeşil Beyazlıların play off yolunu da açıyor.  "Artık bizim de forvette korkutucu bir silahımız var" diyebiliyoruz. Bu yüzden Eskişehir, Fenerbahçe ve Antalya deplasmanlarında Bursaspor'un başı daha dik olacak.
Cezanın adını sefa ile değiştiren Bursasporlu bayanların Türkiye'de ikinci sıraya yerleşmesi de önemli bir olay. Bu yönde, tribünleri dolduran Fenerbahçeli bayanlar 30 bini geçerken, Bursasporlu bayanlar da 25 bine ulaştı.
Trabzonspor maçında Beşiktaşlı bayanlar ise 21 binde kaldı.
Karabükspor maçında rekor kıran Bursasporlu bayanların sefası ise ayrı bir alem.  Eskiden bayanlar matinesinde Kültürpark'taki gazinolar Behiye Aksoy, Emel Sayın, İbrahim Tatlıses  için inlerdi, şimdi ise hem park hem de Altıparmak.
"İlle de roman olsun" "Çile bülbülüm çile""Haydi eller havaya" şarkıları ile döktüren bayanlar, 25 bin kişilik matine ile de Türkiye rekoru kırdı.
Doğrusu bu da bir ayrıcalık.


KALAN MAÇLAR


G.BİRLİĞİ 44

G.Saray    (D)
Trabzonspor
Orduspor    (D)
Manisaspor
Belediye    (D)


ESKİŞEHİR 44
Bursaspor
Antalya    (D)
Gaziantep
Kayseri    (D)
Mersin İ.Y.


SİVASSPOR   43
Trabzon    (D)
Orduspor
Manisa    (D)
Belediye
Samsun    (D)


BURSASPOR  42
Eskişehir    (D)
Ankaragücü
F.Bahçe    (D)
Antalyaspor    (D)
Gaziantep


BELEDİYE   40
Kayserispor
Mersin İ.Y.    (D)
Beşiktaş
Sivasspor    (D)
Gençlerbirliği



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.