Hava Durumu

Ayhan Hoca’ya bir değil iki şampiyonluk kupası

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2015 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2015 08:48
Bursa değerlerini bir bir kaybetmeye devam ediyor.  Bu defa da Ayhan Hocamızın ani vefatı ile sarsıldık. Uludağ Üniversitesi, Bursa ve Bursaspor’a büyük hizmetleri geçen Prof. Dr Ayhan Kızıl’ı 1983 yılında daha yakından tanıma imkanı bulmuştuk.
Cavit Çağlar başkanlığındaki Bursaspor yönetimine giren Kızıl, 1986’ya kadar görev yapmıştı ve Türkiye Kupası’nın alındığı döneme de imza atmıştı.
8 yıl rektörlük de yapan Ayhan Hoca’nın, Uludağ Üniversitesi’ne verdiği hizmetler nedeni ile bir şampiyonluk kupası daha kazandığını konuşurduk o dönemlerde.
Sadece futbola değil, güreşe de yakın ilgisi vardı. 2013’te Hendek geleneksel yağlı güreşlerinde 154 bin liraya güreş ağası bile olmuştu. Bir baba olarak da Bursa’ya hizmete devam etti. Oğulları Levent Kızıl ve Ömer Kızıl’ın iş dünyası ve sosyal hayattaki başarılarının mimarı oldu.
Nur içinde yat Ayhan hoca. 
BİLGİ Mİ VERİLDİ DE...
Bursaspor Divan Kurulu’nda Kadir Şankaya devri bitti.
Bol tenkitli, az hizmetli bir dönem geçiren Divan’da biz de Kadir Baba ile helalleşiyoruz. Zaman zaman sürtüşmemi oldu ama o da hakkını helal etsin. Ancak Divan’da yeni dönemde çok daha farklı bir anlayış ve çalışma bekliyoruz.
Geçen akşamki toplantıda en çok Başkan Bölükbaşı’nın Minareli Çavuş’taki fabrikalar ile ilgili açıklaması dikkatimi çekti. Satış ilk defa dile getirildi ve “Bilgi kirliliği var” dedi. Hayret ettim, satış için bilgi mi verildi de kirliliğinden bahsediyor. Fabrika ve araziyi kötüledikçe kötüledi. Neredeyse “Üste para verecektik” diyecekti. Orası ile ilgilenmemek yönetimlerin hatası. Bölükbaşı ayrıca “Satış’ta 5-6 teklif aldık” diye de ekledi: Kamuoyuna duyurmadan nasıl teklif aldıklarını da merak ediyorum. Şeffaf olunmadığı sürece, gerek gazetelerde gerekse sosyal medyada ortaya atılan iddialarla karşı karşıya kalmak kaçınılmaz olur.        
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.