Hava Durumu

2 cambaz bir ipte oynadı

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2014 07:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 07:41
Bir tarafta kontratak ustası, diğer tarafta duran top ustası. “2 cambaz bir ipte oynamaz”derler ama Bursaspor da, Trabzonspor da bunu başardı. 
Hem de aşırı yağmura rağmen, kaymadan düşmeden, büyük keyif veren bir cambazlık ile.
Şenol Güneş’e bir kez daha teşekkür etmek zorundayız. Çabuk hücuma çıkma, arkaya atılan tek topla rakip savunmanın adeta belini kırma operasyonunu adeta ezberletti Bursaspor’a ve yepyeni bir  heyecan getirdi, bizlere de, Süper Lig’e de.
Trabzonspor’un önde oynama ve önde basma tercihine karşılık, Bakambu ve Belluschi’nin geriden uzun ve kontra toplarla hazırladığı pozisyonlar tehlike üstüne tehlike yarattı rakip kalede.
Hem de Josue’nin yokluğuna rağmen.
Trabzonspor bu kontratakları Volkan Şen’den beklerken aldatmaca Ozan Tufan’dan geldi. Volkan kanatlardan beklenirken, ortadan vurdu.
Şenol Güneş’in Ersun Yanal’a sürprizleriydi bunlar. Bu kurnazlık 3 gol getirdi ama bir o kadar da mutlak gol kaçtı. Fernandao şut atma yerine yanındaki bomboş arkadaşlarını görse, Ozan Tufan daha dikkatli şutlar atabilse, Volkan Şen boş kaleye biraz daha hızlı vurabilse skor bir anda 3-1, 4-1’e dayanırdı.
Ancak olmadı.
Olmadı da, Trabzonspor’un duran topları gol oldu. Yusuf Erdoğan’ın serbest atışı, Mustafa Akbaş’ın korner kafası, Bursaspor savunmasının tam bir hatası.
Son dakikalardaki rakip basıkısı, Bursaspor’un tam istediği gibiydi ama, bu defa da kontratak yapacak güç kalmadı. İstanbul’daki saha rezaletinin üstüne gelen aşırı yağmura rağmen ortaya konan mücadele ve futbola “Bravo” demek lazım.
Penaltı, ofsayt verilen gol, Trabzon’un 3.goldeki korner kararı tartışılabilir ama bu maçın verdiği keyif, hepsinin üstünü örttü. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.