Hava Durumu

Zorlu ailesinin kitabı

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2014 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 08:04
Ülkemizin köklü kuruluşlarından biri de Zorlu Hol-
ding’in sahipleri Zorlu ailesi. Zeki Zorlu ve Ahmet Nazif Zorlu kardeşlerin başarı dolu yaşam öyküleri şimdi ki-
taplaştırıldı.
“Dokuya dokuya” adını taşıyan kitapta Zorlu ailesinin 60 yıllık öyküsünü güzel fotoğraflarla birlikte buluyorsunuz.
Burada iki kardeş, Zeki Zorlu ve Ahmet Nazif Zorlu kardeşlerin ağzından 60 yılın öyküsü 250 sayfalık bir kitapta toplanmış.
Bu tür çalışmaları çok önemsiyorum. İnsanlar sonsuza kadar yaşayacaklarını düşünüp, kendileri veya aileleri ile ilgili birçok konuyu kayıt altına almıyor. Zorlu ailesini aile öykülerini kayıtaltına aldıkları için kutluyorum.
Bu köşeden Zeki Zorlu büyüğümden, kütüphanem için bu kitaptan bir adet istiyorum.

UÜ ve BUSİAD’dan iklim paneli

BUSİAD ve Uludağ Üniversitesi işbirliğinde, küresel ısınma sonucu, önümüzdeki yıllarda bölgemizde meydana gelecek olası değişikliklerin çevre, tarımsal ve sanayi üretimi üzerinde yaratacağı etkileri ve sonuçları hakkında toplumumuzda farkındalık yaratabilmek, konunun ciddiyetine şimdiden dikkat çekebilmek amacıyla,  bir panel düzenleniyor.
22 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’te BUSİAD Evi’nde “İklim Değişikliğinin Çevre, Tarımsal Üretim ve Sanayi Üzerine Etkileri” konusu masaya yatırılıyor.
BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tarık Tezel, UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve SUSTINE CEO’su Dilek Bil’in açış konuşmaları ardından panelde iki oturum yapılacak.
İlk oturumda “İklim Değişikliği ve Çevre Üzerine Etkileri” , ikinci oturumda “İklim Değişikliğinin Tarımsal Üretim Üzerine Etkileri”  ve üçüncü oturumda da “İklim Değişikliğinin Bursa Sana-yisi Üzerine Etkileri” konuşulacak.

URTEB’den otomotiv ve rekabet

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği ( URTEB) bir sivil toplum örgütü olarak çalışmalarını sürdürüyor. Dünyada rekabet hukuku alanında kurulan ilk ve tek STK özelliğine sahip. Bilindiği gibi URTEB,  Bakanlar Kurulu’ nun 12 Mart 2002 tarihli kararı ile kuruldu.
 URTEB sürekli gerçekleştirdiği eğitim çalışmaları ile var olan ekonomik sistemde serbest rekabetin korunması ve haksız rekabetin önlenmesi için yoğun çaba göstermektedir.  
Şimdi de URTEB “Otomotiv ve otomotiv yan sanayiinde uygulanacak rekabet kuralları”nı BTSO’da düzenlenecek bir panel ile masaya yatıracak.
Prof. Dr. Yılmaz Aslan’ın konuşmacı olacağı panel  26 Kasım’da saat 15.00’te gerçekleştirilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.