Hava Durumu

Zor görev: Emniyet Müdürlüğü

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2015 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 07:31
En zor bürokratlıklardan biri de Emniyet Müdürlüğü’dür. Birkaç gün önce Bursa Trafik Vakfı’nın iftarı vardı. Bildiğiniz gibi bu yılın başında 19 Ocak tarihinde Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne Selami Yıldız atanmıştı. Kendisi ile tanışmamıştık. Bu iftarda yeni emniyet müdürümüz ile tanıştık. 
Şöyle bir eskileri karıştırınca şu bilgelere ulaştım. Cumhuriyet tarihi boyunca Tevfik Hadi Bey ile başlayan süreçten bugüne kadar 27 emniyet müdürümüz olmuş. 88 yılda 27 müdür, yaklaşık 3.2 yılda bir müdürümüz değişmiş. 2000 yılından bu yana da 15 yıl içinde 9 Emniyet Müdürümüz değişmiş. Bu da son 15 yılda görev yapma süresinin yarıya düştüğünü 1.6 yıla gerilediğini gösteriyor.
21. yüzyılda değerler, trendler, ilişkiler sürekli bir değişim içinde. Ama değişmeyen bazı şeyler de var. Abraham Maslow tarafından 1943 yılında geliştirilen İhtiyaçlar Hiyerarşisi Teorisi bunlardan biri. Bunun ilk iki basamağında fizyolojik ihtiyaçlar ve güvenlik var. İnsanın karnını doyurduktan sonraki en önemli ihtiyacı güvenliktir. 
Bu noktada yaşadığımız kentlerde bunu öncelikle emniyet teşkilatımız ve polis sağlar. Zaman zaman dart tahtasına koymaya kalksak da polisimiz uzaydan gelmemiştir. O toplumun içinden çıkmıştır. Polisimiz sonuçta Ahmet amcanın oğlu, Ayşe teyzenin kızı, Gülten’in eşi veya Ahmet’in eşidir.
Kolaylıklar diliyorum.

Bursa ve sinema

Türkiye İstatistik Kurumu sinema üzerine bir çalışma yapmış. Bu çalışmanın verilerine göre Türkiye genelinde sinema salonu sayısı son beş yılda %18,3 artmış. 
Bu dönemde sinema salonlarındaki koltuk sayısı %10,8 artarak seyirci kapasitesi 276 bin 318’e ulaştı. 2014 yılında, 2013 yılına göre sinema salonlarının sayısında da %3,2 artış var.
Sezonlar itibarıyla karşılaştırıldığında; 2013-2014 sezonunda, 2012-2013 sezonuna göre tiyatro salonlarında oynanan yetişkin eseri sayısı %11,7 artarken, oynanan çocuk eseri sayısı %0,6 arttı. Bu dönemde tiyatro salonlarında yapılan yetişkin eseri gösteri sayısı %0,97 artarken, çocuk eseri gösteri sayısı %3,2 artarak 11 bin 451 oldu. Aynı dönemde yetişkin eseri seyirci sayısı %6,7 azalırken, çocuk eseri seyirci sayısı %4,3 arttı.
Bursa özelinde de sinema salonu sayısı 70 olarak belirlenmiş.

Bozbey güven tazeledi

Anadolu Arastası Kooperatifi’nde yapılan genel kurulda  Mustafa Bozbey güven tazeledi. Türkiye’nin kültür mozaiğini aynı çatı altında buluşturan Anadolu Arastası Kooperatifi’nin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey genel kurulda yapılan oylama sonucunda 3 yıllığına Kooperatif Başkanı seçildi.  
Oylamanın ardından üyelere teşekkür eden Başkan Bozbey Anadolu Arastası projesinde ihale sürecinin tamamlanmasından sonra çalışmaların hız kazanacağını belirterek, alanın Türkiye’ye örnek olacağını kaydetti. Ayrıca, Anadolu Arastası’nda yer alacak binaların mimari çalışmalarının da son aşamada olduğunu söyleyen Bozbey, 2014-2019 yönetim döneminin sonuna kadar projeyi tamamlamak istediklerini belirtti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.