Hava Durumu

Zeybekci, “Bursa moral kaynağı”

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2014 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2014 08:25

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, BTSO’yu ziyaret etti. Zeybekci’ye bu ziyareti sırasında Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe eşlik etti.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve yönetim kurulu üyelerini makamında ziyaret eden Bakan Zeybekci, BTSO çok amaçlı salonda Bursa iş dünyası ile bir araya geldi.
Ziyaret sırasındaki konuşmasında, Türkiye ekonomisinin ihracat ve ihracatın desteklediği sanayi ile büyümeye devam ettiğini anlatan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, bu başarının yakalanmasında devletin ve özel sektörün ortak çalışmasının önemli rol oynadığını belirtti.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de “Bursa, Türkiye ekonomisinin önde gelen şehirlerinden birisi. 2023 yılı hedefleri doğrultusunda Bursa sanayisi 75 milyar dolara yakın ihracat hedefliyor. Bursalı sanayicilerdeki motivasyon ve kararlılık bizleri olumlu etkiliyor. Bu heyecanın daima sürmesini istiyorum. Bu çerçevede Bursa iş dünyası ile bizi buluşturan BTSO’ya teşekkür ederim” dedi.

Dünya Nüfus Günü

Dünya Nüfus Günü 1987’den bu yana her yıl 11 Temmuz tarihinde kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), her yıl 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü’nde, nüfusun önemli konularını ele alan bir tema belirler. UNFPA, 2014 yılı temasını “Gençlere yapılacak yatırımlar yarınlara yapılacak yatırımlardır” olarak belirledi.
Türkiye nüfusu giderek yaşlanmakta olan bir nüfus yapısına sahip olmakla birlikte, Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında genç bir nüfusa sahiptir. Türkiye nüfusunun %41,1’ini çocuklar ve gençler oluşturmaktadır.
Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile kıyaslandığında, Türkiye %16,6 ile en fazla genç nüfusa sahip ülke.  
Bursa’da  2013 yılında toplam nüfus içindeki çocuk nüfus oranı %22,2 iken genç nüfus oranı %14,8’dir.
TÜİK tarafından ADNKS 2012 yılı sonuçları temel alınarak üretilen nüfus projeksiyonlarına göre 2023 yılında çocuk nüfusun toplam nüfus içindeki payının %21,2, genç nüfusun ise %15,1 olacağı öngörülmektedir.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) “Dünya Nüfus Günü” nedeniyle 2050 yılına dair demografik tahminlerinde, Türkiye’nin nüfusu 94,6 milyon olacak. Yaş ortalaması 40 olacak. Ortalama yaşam süresi ise 79’a çıkacak.

İhsanoğlu Bursa’da

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, dün akşam uçak ile Bursa’ya geldi. Baia Otel’de konaklayan İhsanoğlu bugün yoğun bir program yaşayacak.
Sabah Yeşil Türbe, Yeşil Cami ve Hünkar Köşkü’nü ziyaret ettikten sonra, Kozahan’da basın toplantısı düzenleyecek. Daha sonra Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbelerini ziyaret edecek.
Öğleden sonra Umurbey’de Celal Bayar anıtını ziyaretinin ardından BUTTİM’de sivil toplum örgütleri ile bir araya gelecek ve akşam da BUTTİM bahçesindeki iftara katılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.