Hava Durumu

Yurt Partisi ve Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2014 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2014 07:58

Bursa’da yerel seçimlere hazırlanan partilerden biri de, Yurt Partisi. Bu parti yerel seçimlere Büyükşehir dışında, 3 merkez ilçe ve Gemlik’te giriyor.
Yurt Partisi’nin adayları Bursa Büyükşehir’de Fatih Toksöz, Osmangazi’de Aydın Tezcan, Yıldırım’da Tarık Er, Nilüfer’de Serkan Soysal ve Gemlik’te İsmail Salkım.
Yurt Partisi Bursa İl Başkanı Zekeriya Konaç yerel seçimlerle ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor:
“İçinde bulunduğumuz dönemde ülkemizi birlik beraberlik içinde görmek arzusuyla, herkesin dürüstçe yaşayabildiği, aynı kurallarla yönetildiği, adilce her şeyin eşit olarak paylaşılabildiği büyük ve güçlü bir ülke oluşturmak için çalışıyoruz.    
Yurt Partisi yurt içinde  ve yurt dışında yaşayan Türk milletinin her vatandaşını ayağa kaldıracak güçlü ekonomik ve kültürel yapıyı  oluşturmak için Başkanımız Saadettin Tantan yönetiminde iktidara taliptir.
Bu arada yeni hazırladığım sitede ülke ve Bursa ilinin sorunlarının çözümü için de  fikirlerimizi yayınlamaya başladık.”

Hademes Projesi

Hafif düzeyde zihinsel engelli bireylerin normal gelişim gösteren bireylerle aynı ortamdaki mesleki eğitim süreçleri kısa adı HADEMES olan bir projeyle yeniden yapılanıyor.Yiğitler Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin proje sahibi olduğu Avrupa Birliği Projesi, Bursa Valiliği, Yıldırım Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği, Bursa Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği, Bursa İlhan Parseker Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ortaklığında yürütülüyor.Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Faik Çelik Kız Teknik Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda ‘Kaynaştırma Öğrencilerinin Hakları ve Yaşıtları ile Alacağı Eğitimin Yararları’ konulu  bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.Yiğitler KTML Müdür Baş Yardımcısı Ali Albayrak’ ın moderatörlüğünü üstlendiği toplantıda Nilgün Tokgöz, Hüsamettin Akyıldız ve Öztekin Akkoyun projeye ve uygulamalara ilişkin açıklamalarda bulundular.

 İnegöl’de bir ilk

İnegöl bir ilke imza attı. Kurulum çalışmaları 2006 yılında başlatılan, Türkiye’nin ilk Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk fabrika tapusu sahibini buldu.Konu ile ilgili bir açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunları söyledi:“OSB’de şu anda 93 tahsis var. 13 fabrika üretim yapıyor. Ayrıca, 4 fabrikanın da yapım çalışması sürüyor. 10 yıl önce 20 milyon dolar olan mobilya ihracatının 2013 yılında 318 milyon dolara ulaştı ve 2023 hedefi  1 milyar dolar.”

Demirhisar: “Top millette”

Yerel seçimlerde tüm partilerin merakla beklediği sonuç, Mudanya’da seçim sonuçlarının ne olacağı. Burada seçimin kıran kırana geçeceği ortada.
Mudanya’daki iddialı isimlerden birisi de Mudanyalı’nın yakından tanıdığı ve doğup, büyüdüğü Mudanya’yı çok iyi bilen yıllarca Belediye Başkanlığı yapan MHP’nin adayı Erol Demirhisar.
Geçenlerde Erol Başkan ile seçim çalışmaları sırasında Mudanya’da karşılaştık. Çalışmalarının nasıl gittiğini sorduğumda Erol Demirhisar şunları söyledi:
“Biz elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. Artık, top bizde değil. Mudanyalı da. Onların vereceği karar başımızın üzerine. Biz son güne kadar çalışmalarımızı yoğun biçimde sürdüreceğiz. Mudanya için hayırlısı ne ise o olsun.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.