Hava Durumu

Yılmaz Akkılıç Ödülleri

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2014 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2014 08:01

Araştırmacı-Gazeteci Yazar Yılmaz Akkılıç’ın adını yaşatmak ve düşünsel mirasına sahip çıkmak için Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi tarafından dördüncü kez düzenlenen “Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülleri” bugün veriliyor.
Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi'nin Nilüfer Belediyesi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte ilkini 2010 yılında düzenlediği Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü'nün dördüncüsü tamamlandı.
2013 yılında toplam 21 araştırmanın katıldığı yarışmada akademik ve akademi dışı alandan iki başarı ödülü ile akademik alanda bir teşvik ödülü verilecek.
Yarışmanın jürisi “Yener Akkılıç, Prof. Dr. Hüseyin Savaş Başkaya, Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Prof. Dr. Kayıhan Pala, Doç. Dr. Neslihan Sam ve Hacı Tonak”tan oluşuyor.
Seçici Kurul’un değerlendirmesi sonucu, “Akademik alan”daki başarı ödülüne Fahri Yıldırım'a ait "14. Yüzyıldan Cumhuriyet Dönemine Kadar Yabancı Seyyahların Gözünden Bursa İlindeki Mimari Eserler"adlı doktora tezi layık görüldü. Aynı alandaki teşvik ödülü ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Fevzi Çakmak'ın "Bursa Yerelinde Cumhuriyet Halk Partisi (1946-1960)" başlıklı doktora tezine verildi. “Akademi dışı alanlar” kategorisinde ise Ozan Kaplanoğlu ve Raif Kaplanoğlu'nun "Bursa Göç Tarihi” başlıklı çalışması başarı ödülüne layık bulundu. Yarışmaya katılanları ve ödül kazananları kutluyorum.

Baydarol adeta ders verdi

BUSİAD’ın geleneksel Çekirge Toplantıları’nın nisan ayı toplantısı Almira Otel’de yapıldı.  AB Uzmanı ve Avrupa Komisyonu Ankara Temsilcisi Can Baydarol’un konuşmacı olduğu toplantı çok verimli geçti. Çekirge Toplantısı’nın açılış konuşmasını BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan yaptı. Küresel ekonomiye yönelik son haberlerin, toparlanma sürecine işaret ettiğini anlatan Baylan, Türkiye’nin en büyük ticaret partnerlerinden AB ekonomisinin büyüme eğilimi içinde olmasının ihracata olumlu etki edeceğini söyledi. Can Baydarol, “Geleceği çok tartışmalı olan Avrupa Birliği’nin gidişatını tek vitesli olarak görüyorum. Dolayısıyla daha esnek modeller üretecekler ve Türkiye de bu modelde kendine bir yer bulacaktır. Uluslararası ilişkilerde aşk, kin, nefret yoktur, sadece çıkar ilişkisi vardır” dedi. Can Baydarol’un sunumu adeta bir ders niteliğindeydi. Bilgiler için kendisine teşekkür ediyorum.

Bursa Erkek Lisesi

Kentimizdeki okullar içinde mezunlarının en çok sahip çıktığı okulların başında Bursa Erkek Lisesi gelir. Sultan Abdülhamid döneminin önemli eserlerinden olan tarihi Bursa Erkek Lisesi, mezunlar derneğinin yarattığı kaynak ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin destekleri ile restore ediliyor.
Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cevdet Ulu, “Yaptığımız ek binayı tamamlayarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devrettik. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ön bahçenin sağ tarafında bulunan depreme dayanıksız lojman ve spor salonu yıktırıldı. İnşaat ve restorasyon işi bittikten sonra çevre düzenlemesi, peyzaj ve diğer derslikler ve cephe giydirmeleri yapılacak” dedi. Laf aramızda Bursa Erkek Liseli olmak bir ayrıcalık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.