Hava Durumu

Yerli otomobili Kıraç yapacak

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2014 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2014 07:09
Geçtiğimiz günlerde Conrad Otel’de yapılan “Capital 500 Araştırması Ödül Töreni" ndeki İnan Kıraç’ın konuşması çarpıcıydı.
Bildiniğiz gibi Bursa’daki Karsan’ın da bünyesinde olduğu Kıraça Holding’in sahibi ve Koç Holding Yönetim Kurul Üyesi İnan Kıraç o günkü toplantıda şunları söylemişti:
“Türkiye’nin bir yerli otomobile ihtiyacı var. Onu da ben yapmak istiyorum. O nedenle Karsan Grubu’nun başında bulunan Jan ve Claude Nahum kardeşlerle birlikte çalışmalar yapıyorum. Bu yıl başında mühendisliği tamamen bize ait olan ilk yerli vasıtalarımızı çıkarıyoruz. Öncelikle otobüs ailesi olacak. Anladık ki bir yerden para gelmesi lazım. Yoksa öbür macera olmayacak. Sonra taksi gelecek. 
270 mühendisi olan bir yapımız var. Bu mücadelede Türk ismine ihtiyacımız var. Muhakkak yabancılarla ortaklıklarımız devam edecek ama bir Türk markası yaratmamız gerekiyor.”
İnan Kıraç, “yapacağım” diyorsa, “yapar” diyorum.

Yolsuzlukla Mücadele Günü

Dün Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’ydü.
Birleşmiş Milletler Yolsuzlukla Mücadele Sözleşmesi 14 Aralık 2005’te yürürlüğe girdi.
Sözleşme aralarından Türkiye’nin de olduğu 164 devlet tarafından onaylandı.
Birleşmiş Milletler’in verilerine göre dünyada her yıl 1 trilyon dolar rüşvet veriliyor. 2,5 trilyon dolar ise yolsuzluk sonucu çalınıyor. 
Bu konu ile ilgili bir açıklama yapan CHP Bursa Milletvekili Doç.Dr.Aykan Erdemir şunları söyledi:
“Kasım ayında Avustralya’nın başkanlığında Brisbane’de düzenlenen G20 Zirvesi’nde, Yolsuzlukla Mücadele Aksiyon Planı kabul edildi. Önümüzdeki yıl G20 dönem başkanlığını yürütecek olan Türkiye, Yolsuzlukla Mücadele Planı’nın yürütülmesinden de sorumlu olacak. Yolsuzluk ve rüşvetle mücadele bu planın en önemli maddeleri arasında yer alıyor.” 
Bakalım G20 başkanlığı yolsuzluk konusunda ülkemize ne getirecek?

Umut Oran, UİB’deydi

Uludağ İhracatçı Birlikleri , aynı zamanda bir sanayici olan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Umut Oran’ı konuk etti.
UİB Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği  Başkanı Dr. Salih Çalı tarafından ağırlanan Umut Oran, UİB’nin yakın zamanda Türkiye’nin en fazla ihracat yapan birliği olacağına inandığını söyledi.
Bu ziyaret sırasında, UİB Koordinatör Başkan Yardımcısı ve UYMSİB Başkanı Dr. Salih Çalı, UİB’nin çatısı altında bulunan 5 birlik hakkında sunum yaptı ve de  birlik ihracat rakamları hakkında da bilgiler verdi.

Faruk Saraç’tan jest

Ünlü modacı Faruk Saraç,  BALKANSİAD’a büyük bir jest yaptı. 
Faruk Saraç, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nun bir bölümünü BALKANSİAD’a tahsis edecek.
BALKANSİAD da burayı Balkan-Rumeli yöresi ile ilgili  kıyafetlerin sergileneceği bir müze haline getirecek.
Bu konu BALKANSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur ve Yönetim Kurulu Üyesi Seçil Bulcan Ürküt, İpekiş Genel Müdürü Aşkın Kandil’le birlikte Faruk Saraç’ı ziyaretleri sırasında görüşüldü ve yakında resmiyete dökülecek.
Faruk Saraç’ı kutluyorum. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.