Hava Durumu

Yatırım iklimi açısından Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2014 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2014 07:42
Yatırım iklimi açısından Bursa için büyük bir avantaj olarak gözüken 14 OSB, gerçekten ihtiyacı karşılamakta mıdır? İstanbul- İzmir otoyolunun da yapılmasıyla Bursa, sanayideki cazibesini nereye kadar sürdürecektir?
Yukarıdaki sorulara yanıtları BUSİAD’ın düzenlediği  “Yatırım İklimi Açısından Bursa’nın Geleceği” panelinde aranıyor.
Bilindiği gibi Bursa ve ilçelerinde, ülkemizin ilk kurulan OSB’sinin de içinde olduğu 14 organize sanayi bölgesi bulunmaktadır.
BUSİAD Yönetim Kurulu tarafından 18 Aralık Perşembe günü saat 14:30’da BUSİAD Evi’nde “Yatırım İklimi Açısından Bursa’nın Geleceği” paneli düzenleniyor. 
Panelin açılış konuşmalarını BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yapacak.
İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölüm Başkanı Prof. Dr. Handan Türkoğlu’nun başkanlığını yapacağı panelin konuşmacıları ise şu isimlerden oluşuyor:
“Prof. Dr. Mehmet Ocakçı (İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Şehircilik Ana Bilim Dalı Başkanı), Hakan Karademir (Bursa Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Başkanı), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Temsilcisi ve Sanayi Temsilcisi.” 

Patent konferansı Bursa OSB’de yapıldı

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, “Patent Bilinçlendirme Projesi” kapsamında ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantıda, Uluslararası Patent Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Canan Sönmez “Patentin sivil toplum boyutu” Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya  “Sanayi patentle Buluşuyor”, Marka Patent Vekili Avukat Sertel Şıracı “Fikri haklar hukukundaki güncel gelişmeler” ve Marka Patent Vekili Mete Mercan “Hibe desteklerden faydalanma yolları” hakkında bilgiler verdi.
Toplantının açılış konuşmalarını ise Bursa OSB Müşteri İlişkileri Yöneticisi Zafer Pehlivan  ve Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdür Vekili Şenol Baysal yaptı.

Kanadoğlu, 
Bursa’ya geliyor


Bursa’da nisan ayı içinde bilim adamlarından oluşan bir grup “Siyasi Dürüstlük Hareketi” adı altında bir dernek kurmuştu.
Bu derneğin Kurucu Başkanlığını Prof. Dr. Hasan Ertürk yapıyor. Ertürk’ün söylemiyle derneğin amacı “Temiz, ilkeli ve toplumcu siyaset ancak dürüstlüğün tüm siyasi aktörlerce benimsenmesiyle mümkündür” mantığını hayata geçirmek.
Siyasi Dürüstlük Hareketi bugün Ördekli Kültür Merkezi’nde bir konferans düzenliyor. Bugünkü konferansta Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu “Türkiye’de Demokrasi” başlıklı bir konuşma yapacak. 
Konferans saat 18:00’de.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.