Hava Durumu

Yankı Yazgan BUSİAD’daydı

Yazının Giriş Tarihi: 25.10.2014 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.10.2014 07:53
BUSİAD’ın geleneksel Ebeveynler ve Çocukları toplantısının konuğu Prof.Dr.Yankı Yazgan’dı.
Açılışta BUSİAD Başkanı Günal Baylan, aile şirketlerinin istihdam sağlama, katma değer yaratma ve ihracat bakımından ülke ekonomisinin lokomotifi olduğuna işaret etti. 
Etkinliğin sponsoru TEB’in KOBİ Danışması Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu ise, daha çok, aile şirketlerinin geleceğinde rol oynayan bazı hatalara değindi. 
Daha sonra Prof.Dr.Yankı Yazgan, etkileyici bir konuşma yaptı.
“Hepimiz yaşamın içinde devam eden bir geleneğin parçası olmak istiyoruz. Anne-baba-çocuk dediğimizde de, on binlerce yıldır sürüp giden sürecin sadece bir noktasında olduğumuzu hatırlamak lazım” diyen Yankı Yazgan özellikle şu konuya dikkat çekti:
“Çocuğunuzun önündeki model sizsiniz. Dolayısıyla sizin 50 yaşında yaptığınızı, çocuğunuzun 20 yaşında yapmasını beklemeyen. Onu elli yaşına geldiğinde izleyin.”

5. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme

“5. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı”  BTSO Konferans Salonu’nda  yapıldı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve KalDer Bursa Şubesi işbirliği ile düzenlenen etkinliğe Bursa ve çevresinden yoğun bir katılım sağlandı.
Konferansta Tofaş Kalite Metot ve Planlama Yöneticisi Engin Aydın, Bosch Bursa Kalite Değer Akışı Fabrika Koordinatörü Kadir Emre Öztemel, Borçelik 6 Sigma Proje Yöneticisi Emre Bülbül, Ficosa Otomotiv Yalın Ofis Müdürü Erdem Polat, Ficosa Otomotiv Üretim Grup Lideri Burak Dinar, Yeşim Tekstil Yalın ve Kalite Direktörü Tunç Aydoğan, Coca Cola Bursa Üretim Müdürü Mustafa Beltekin kurumlarındaki uygulamalara yönelik sunuşlarını gerçekleştirdi. 

1989 Bulgaristan Göçü

1989 Bulgaristan göçünün 25. yılı nedeniyle Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi bir etkinlik düzenledi.
Kütüphanede 8 Kasım saat 13:00’te Prof.Dr.Hüseyin Mevsim moderatörlüğünde düzenlenen panele şu konuşmacılar katılıyor:
“Onur Ulutaş, Doç.Dr. İbrahim Yalımov, Dr.Vildane Özkan, Rıdvan Tülmenoğlu, Yrd.Doç.Dr.Seher Boykoy, Doç.Dr.İsmail Selimoğlu, Hilmi Haşal”
Ayrıca, aynı gün Muhittin Tüylüce’ nin fotoğraf sergisi açılacak.
Zülkef Yeşilbahçe kolleksiyonundan da Gazete Küpür Dergisi sergilenecek.
İlgilenenlere duyurulur.

Hakan  Akdoğan

Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi ‘nde düzenlenen Edebi Kazılar'ın konuğu Hakan Akdoğan oldu.
Doç. Dr. Gökhan Yavuz Demir’in moderatörlüğünü yaptığı söyleşide dil bilimci yazar Hakan Akdoğan’ın son romanı Varlık ve Piçlik ele alındı.
 Roman içerisindeki karakterlerin ilişkiler ve özellikleri arasındaki bağları özetleyen Hakan Akdoğan, felsefe ve edebiyat ilişkisine de konuşmasında değindi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.