Hava Durumu

Ve Bursa’nın milletvekili adayları

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2015 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2015 07:58
Dananın kuyruğu dün sonunda koptu. Bugüne kadar yazılıp, çizilen; konuşulan, iddia edilen her şey yalan, bu gerçek.
7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler için siyasi partilerimiz dün Yüksek Seçim Kurulu’na milletvekili aday listelerini verdiler. 
Dolayısıyla dünün büyük bir heyecanla açıklanacak listelerde yer bulmayı bekleyen aday adayları, akşam saatlerine kadar çok gergin saatler geçirdiler.
Dün en rahat aday adayları CHP’lilerdi. Çünkü, onlar önseçim yapmış ve 18 kişilik aday listesi belli olmuştu.
En büyük gergilik  ise AK Parti’de yaşandı. Daha önceden saat 15:00’te illere bildirileceği söylenen listelerin, bildiriş saatleri saat 17:00’ye çekilince bu gerginlik daha da arttı. 
AK Parti’de zaten bir kontenjan bekleniyordu. Bu isim uzun zamandır konuşulan  Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu oldu. Ama sürpriz olan ikinci kontenjan diyebileceğimiz Dr.Cemalettin Kani Torun’un listede yer alması ile yaşandı. Bu ikinci kontenjan Bursa’da biraz sancı yarattı.
Evet, tüm adaylara başarılar diliyorum.
Bakalım halkımız 7 Haziran’da neler söyleyecek?

OİB ve İTÜ Çekirdek işbirliği

İTÜ Çekirdek Girişimcilik Ekosistemi; teknoloji tabanlı yenilikçi iş fikirlerine sahip, fikrinin inovatif ve ticari faaliyete dönüştürülebilir olduğuna inanan tüm girişimciler ve start-up’lar için oluşturulmuş güçlü bir altyapısı olan organizasyon.
İTÜ Çekirdek Girişimcilik Ekosistemi çağımızın itici gücü olan girişimcilere cesaret verme, destek olma, yol gösterme misyonu ile birlikte; ön kuluçka, hızlandırıcı, BIG BANG ve kuluçka etapları ile bir girişimcinin tüm ihtiyaçlarını öngören bir ekosistemdir.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), ‘Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması’nda başarılı olacak projelerin sanayiye kazandırılabilmesi için İTÜ Çekirdek ile işbirliğine gidiyor.
OİB’in öncülüğünde ihracatçı birlikleri arasında ilk defa gerçekleştirilen bu işbirliğinin birçok sektöre örnek olması beklenirken, yarışmada başarılı olacak projeler de hayata geçme şansı bulacak.  
Konu ile ilgili bir açıklama yapan OİB Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, “Projeleri ortaya çıkarmak yetmiyor, onları hayata geçirmek için bir kuluçka dönemi gerekiyor. İTÜ Çekirdek bunu sağlayacak” şeklinde konuşuyor.
Yarışmaya katılacak tasarımcıların yoğun ilgisi     nedeniyle proje teslim tarihi 10 Nisan’a kadar uzatıldı.   

‘Bana İnsanı Verin’

Uz.Dr.Nevzat Pehlivan, Bursa sosyal çevrelerinin yakından tanıdığı bir isim. Nöroloji uzmanı olan Dr.Nevzat Pehlivan, bundan birkaç yıl önce yıllarını verdiği hekimlik mesleğinden kendini emekli etti.
Nevzat Pehlivan, o dönemden beri kendini yazı dünyasına verdi. 
Şimdi, Uz.Dr.Nevzat Pehlivan, daha önceden yazmış olduğu Bana İnsan’ı Verin kitabının geliştirilmiş üçüncü baskısını gerçekleştirdi.
Nevzat Pehlivan’ı kutluyorum. 
Yeni kitabını okumaya başladım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.