Hava Durumu

UÜ’nün Ar-Ge gecesi

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2014 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2014 07:58
Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UÜ TTO) tarafından Holiday Inn Otel'de “Ar-Ge Gecesi” düzenlendi. Bu gecede akademisyenler ile sanayi temsilcileri bir araya geldi. Toplantıya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve çok sayıda davetli katıldı. 
Bursa’da bugüne kadar kurulan 23 Ar-Ge merkezinin tanıtıldığı toplantıda, Ar-Ge merkezlerinin kurulum süreçleri, UÜ TTO'nun faaliyetleri ve hedefleri paylaşıldı.
UÜ Teknoloji Transfer Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Karagöz, TTO olarak Bursa’da Ar-Ge merkezlerinin sayısını artırmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Ar-Ge merkezi potansiyeli olan firmalar tespit ediliyor ve ziyaretler yapılıyor. Bursa’da bu potansiyel var. Ben inanıyorum ki bakanlığımızın, BTSO’nun ve diğer paydaşların çabalarıyla bu çalışmalar önümüzdeki yıl daha da artacak.” diye konuştu. 
Toplantıda konuşan İbrahim Burkay,  “Ülkemizin rekabetçilikte 144 ülke arasından 45’inci sırada olması, üretim yapmak ve dünya pazarlarına sunmak adına dezavantajımızı gösteriyor. Bu endekste birinci sırada İsviçre var. İsviçre’yi farklılaştıran en önemli unsur, bu ülkenin yaptığı Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıdır. Gelişmiş ülkelerde üniversite ve sanayi arasındaki işbirlikleri, o ülkelere dünya rekabetinde büyük avantaj sağlıyor. Artık söylemden eyleme geçmemiz gerekiyor.  Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma kavramlarını ete kemiğe büründürmemiz gerekiyor” dedi.

5. Yenilikçilik ve 
Yaratıcılık Sempozyumu


BUSİAD ve Uludağ Üniversitesi işbirliğinde, BUSİAD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Grubu’nca düzenlenen “5. Bursa Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu” Crowne Plaza’da yapıldı.
Sempozyumun, bu yılki ana teması “Sosyal İnovasyon”du.
Sempozyumdaki ana oturumda, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi Başkanı Galya Frayman Molinas, katılımcılara çok değerli bilgiler aktardı. 
Molinas’ın sunumunun ardından, Neriman Bale Okulu Öğretmeni Canan Şahin’in, “Türk Motifleriyle Bale Gösterisi” katılımcıların büyük beğenisini kazandı. 
Sempozyumun ikinci oturumunda ise, “Eğitimde Ezber Bozmak” konusu masaya yatırıldı. Tofaş Stratejik Yönetim ve İş Geliştirme Direktörü Ahmet Altekin’in moderatörlüğünü yaptığı oturumda, Sabancı Üniversitesi Eğitim Reformu Girişimi Direktörü Batuhan Aydagül, Işıklar Askeri Hava Lisesi Yabancı Dil Bölüm Başkanı Dr. Hava Öğretmen Albay Rahim Sarı ile Tofaş İnsan Kaynakları Direktörü Burhan Çakır birer sunum yaptılar.

Bursa’ya 
6 yeni eser


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe göreve geldiği günden beri sahip olduğu vizyon ile Bursa belgeliğine çok sayıda eser kazandırıyor.
Son olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa belgeliğine sadece Bursa için değil Osmanlı tarihine de ışık tutan “Bursa’nın Arkeolojik Envanteri”, “Hülasatül Vefayat”, “Bursa Dergileri”, “Öykülerde Bursa” ve “Manzum Osmanlı Tarihi” isimli kitaplar ile “Karacabey Longozu” isimli belgesel, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Bursa Göç Müzesi’nde düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra yayınlanan kitapların yazarları Prof.Dr. Mustafa Şahin, Prof.Dr. Mustafa Demirel, Nevzat Çalıkuşu, Mustafa Başpınar ve Mustafa Fırat Gül ile Uludağ Üniversitesi öğrencileri katıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce son 6 yılda yayınlanan eser sayısı 270’i aştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.