Hava Durumu

UÜ kendi enerjisini üretecek

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2017 04:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2017 04:35

Uludağ Üniversitesi kendi enerjisini kendisi üretme yolunda adımlar atıyor. UÜ Genç Girişimciler Topluluğu tarafından 3.'sü düzenlenen Ulusal Yenilenebilir Enerji Kongresi 'nde bu konu gündeme getirildi.
Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör girişimcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kongrede konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, alternatif enerji sistemlerinin Türkiye'de kurulması ve yaygınlaştırılması gerektiğine işaret ederek şunları söyledi:
"Uludağ Üniversitesi yönetimi olarak herkese örnek olması adına rüzgâr ve güneş enerji santralları kurmak için fizibilite çalışmalarına başladık. Üniversitemizin Görükle kampus alanında güçlü olmamakla birlikte rüzgâr ve güneş enerjileri için yeterli potansiyel bulunuyor. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu ile ön görüşme yapıldı. Santral kurmamızda bir engel yok. Küçük çaplı santrallar olacak ve ancak üniversitemizdeki enerji giderlerine kısmı katkı sağlayacak. Diğer üniversitelere ve bilim insanlarına da örnek teşkil etmesi bakımından önemli bir yatırım olacak diye düşünüyorum."

Baroda ergonomi semineri

Bursa Barosu, "Çalışma Hayatında Ergonomi" konulu seminer düzenledi. Seminere Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun başta olmak üzere çok sayıda avukat katıldı.
Bursa Romatem Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Serap Latif Raif katılımcılara duruş bozuklukları hakkında bilgi verdi.

Uluabat Gölü ve Büyükşehir

Uluabat Gölü'ne temiz su bırakılmasını sağlayacak Akçalar Arıtma Tesisi inşaat alanını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çevre köylerden toplanan atık suların tesiste arıtılarak göldeki kirliliğin önüne geçileceğini söyledi.
Başkan Altepe, Akçalar Arıtma Tesisi inşaat alanını gezdi. BUSKİ yetkililerinden yapılan yatırım hakkında bilgiler alan Başkan Altepe, hava, su ve toprak gibi değerleri kutsal gördüklerini, bu değerleri gelecek kuşaklara temiz bırakabilmek için yatırımlara gece gündüz devam ettiklerini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.