Hava Durumu

UİB neden böyle yaptı?

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2016 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2016 07:59
Uludağ İhracatcı Birlikleri’nin geleneksel bir etkinliği vardı. Her yılın ilk haftasında birlik başkanları Bursa medyası ile bir araya gelir. Sabah birlikte kahvaltı yapar, ardından toplantı salonuna geçilir, başkanlar kendi birliklerinin sunumlarını yapardı.

Ardından başkanlara soru sorardık. Sektörün durumu hakkında bilgi alır ve yeni yıl hedefleri konusunda bilgilenirdik.
Bu yıl ne hikmetse bunu görmedik. Her ne kadar Uludağ İhracatçı Birlikleri açıkladığı rakamlarda ihracatın yüzde 5.5 kayıpla 22 milyar 175 milyon dolar olarak açıklasa da, bir yeni yıl buluşmasının engeli olmayacağını(!) düşünüyorum.
Hatta bazen bu yılbaşı buluşması Uludağ’da da yapılırdı. Amaç kahvaltı değil, amaç tüm başkanları bir arada orada görmek ve onlarla bire bir sohbet olanağıydı.
Bu yıl bunun neden yapılmadığını anlamadım. Bana göre ortada bir gerekçe de yok. Konuyu Sadık Gündemir’in cenazesinde karşılaştığım UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu’ya da sordum. Öyle takdir ettiklerini belirtti.

Rektörden öğrencilere mesaj

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Kredi Yurtlar Kurumu Bursa İl Müdürlüğü’nün yurtlarında kalan üniversite öğrencileri ile bir araya geldiğinde ilginç bir konuşma yaptı.
Üniversitelerin mesleki eğitim vermesinin yanı sıra öğrenciye Ar-Ge’yi, buluş yapmayı ve bu buluşları sektöre pazarlamayı da öğretmesi gerektiğini söyleyen Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Artık üniversiteler sadece diploma veren bir kurum olmaktan çıkarılmalıdır” dedi.

Sarıbal’dan Diyanet’e tepki

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in “Cem evlerinin caminin alternatifi, başka inancın mabedi gibi gösterilmesi kırmızı çizgimizdir” açıklamasına Sarıbal’dan tepki geldi.
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “İnsanlığın kırmızı çizgisi ise kutsal kitaplarda yazdığı gibi, çalmamak, öldürmemek, yalan söylememektir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.