Hava Durumu

Türkiye’deki en büyük kalite eğitimi

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2014 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2014 07:19
Dünyada kalite ve standartlarla ilgili ilk çalışmalara verilebilecek örnek 1502 yılında II. Beyazıd döneminde çıkarılan Kanunname-i İhtisab-ı Bursa’dır. Ekmeğin üstündeki susam miktarına birçok konunun dile getirildiği bu kanun bir ilktir.
TSE Bursa Bölge Koordinatörlüğü de yıllardır kentimizde yaptığı çalışmalarla Bursa’yı bir kalite şehri haline getirmek için uğraş vermektedir.
Şimdi TSE, BTSO ile birlikte bugüne dek Türkiye’de hayata geçmiş kalite ve standartlar konusundaki en büyük eğitim faaliyetine imza atmak için yola çıktı.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, TSE’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, TSE Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman’ın çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek “Kalite Günleri 12-16 Ocak ile 19-22 Ocak” tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Stres yönetiminden zaman yönetimine ve liderliğe kadar 64 lokasyonda 70’ten fazla eğitim programı, şirketlerimizde ve kurumlarımızda değişim ve dönüşüm sürecini tetikleyecek. Eğitim programlarıyla birlikte ayrıca 16 Ocak ve 23 Ocak tarihlerinde de iki Kalite Zirvesi gerçekleştirilecek.” şeklinde konuştu.
Bu konu ile ilgili tanıtım toplantısını dün köşemde duyurmuştum. 
TSE Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman  ise “Kalite Günleri” ve “Kalite Zirvesi” ile 2 bin 500 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Karaman, “Bir yerde ya da bölgede kalite olmazsa güven olmaz, mutluluk olmaz, huzur olmaz. Bu eğitim programı ve zirveyle sanayicilerimize katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Desteklerinden ötürü BTSO Başkanı İbrahim Burkay, yönetim kurulu ve değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.   
Bu büyük çalışma Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova ve Bilecik illerinde kaliteye gönül vermiş yönetici ve sanayicileri de içine alıyor.

II.Yeşil Şehirler Zirvesi

İtibar Yönetimi Enstitüsü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Sağlıklı Kentler Birliği organizasyonu ile düzenlenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın himayesindeki  II.Yeşil Şehirler Zirvesi dün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.
Zirvenin açılış konuşmalarını İtibar Yönetimi Enstitüsü Başkanı Orhan Samast, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ve Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı yaptılar. Dün Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de bir sunum yaptı.
İş dünyası, akademisyenler ve kamu yöneticilerinin izlediği etkinlikte; daha yaşa-nabilir şehirler oluşturmaya yönelik politikaların geliştirilmesi, sistemlerin kurulması, çevreye duyarlı malzemelerin üretilmesi ve yeni iş alanları oluşturulması,Yeşil Şehirler, Şehirlerin itibarı, Yeşil Enerji, Yeşil Teknolojiler, Sürdürülebilirlik, Yeşil Dönüşüm, Yeşil Sorumluluk, Yeşil Ekonomi gibi çok sayıda konu oturumlarda masaya yatırılıyor.
Enerji verimliliği ve yeşil teknoloji fırsatlarının da irdelendiği Yeşil Şehirler Zirvesi’nde şehrin unsurları olan binalar, ulaşım, enerji, atık, kamusal hizmetler, sağlık ve güvenlik gibi konulara da yer veriliyor.

Bursa EHTTA’nın tek üyesi

Avrupa Konseyi bünyesinde bundan bir süre önce kısa adı EHTTA olan Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği kurulmuştu.
Bu kuruluşun bünyesinde 8 ülkeden 26 termal kent  bulunuyor.
Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne (EHTTA) Türkiye’den üye olan ilk şehir de Bursa.
Bir yandan UNESCO Dünya Mirası listesine giren Bursa açısından EHTTA üyeliği de bana göre büyük önem taşımakta.
Akıl edenleri kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.