Hava Durumu

TÜİK Yıllık Sanayi ve Hizmet verileri

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2014 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2014 08:29

Türkiye İstatistik Kurumu düzenli olarak çeşitli alanlarda veriler açıklıyor. Yıllık Sanayi ve Hizmet verilerini sizlerle paylaşmak istedim. Avrupa Topluluğunda Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması, (NACE) Rev. 2’ ye göre 2012 yılında faal olan girişimlerden %40,3’ü Toptan ve Perakende Ticaret; Motorlu Kara Taşıtlarının ve Motosikletlerin Onarımı, %15,9’u Ulaştırma ve Depolama, %12,7’si İmalat Sanayi sektörlerinde faaliyet gösterdi.
2012 yılındaki istihdamın %27,3 ’ü İmalat Sanayi, %25,4’ü Toptan ve Perakende Ticaret; Motorlu Kara Taşıtlarının ve Motosikletlerin Onarımı, %10,2’si İnşaat sektöründe yer aldı.
2012 yılında yaratılan toplam katma değerin %49,6’sı sanayi ve inşaat (B-F); %50,4’ü ticaret ve hizmetler (G-S) sektöründe yaratıldı. Yaratılan faktör maliyetiyle katma değere göre İmalat Sanayi %33,7 payla ilk sırada yer aldı. Bunu sırasıyla %20 ile Toptan ve Perakende Ticaret; Motorlu Kara Taşıtlarının ve Motosikletlerin Onarımı ve %7,4 ile Ulaştırma ve Depolama sektörü izledi.

 

Nilüfer 27 yaşında

Nilüfer Belediyesi, 27’nci yaşını Üçevler Nilüfer Belediyespor Tesisleri’ndeki çim sahada organize edilen piknik ile kutladı.
Kutlamaya CHP Bursa milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz, CHP eski Bursa Milletvekili Abdullah Özer, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, CHP eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri ve başkan yardımcıları da katıldı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kuruluş yıldönümünde belki ilk defa bu şekilde piknik düzenledik. Bugün gerçekten çok keyifli oldu ve bu pikniği geleneksel hale getireceğiz. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Nilüfer’e nice sağlıklı yıllar.

 

ÇEK’te kooperatifçilik eğitimi

Türkiye’nin ilk eğitim kooperatifi olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi “Kooperatif Eğitimi” konusunda bir seminer düzenliyor. Bugün Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu Konferans Salonu’nda “Kooperatif Eğitimi” konulu seminer yapılacak.
Seminerde Prof. Dr.Selahattin Kumlu ve Ufuk Peker, konuşmacı olarak katılacak. Kooperatifçilik alanında çalışanların ve eğitim kooperatifçiliği konusunda çalışacakların bilgisine sunuyorum.

 

Balkansiad’dan Mudanya ziyareti

Balkansiad Başkanı Aytuğ Onur ve yönetim kurulu üyeleri, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret etti.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret eden Balkansiad Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, beraberindeki işadamları ve CHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akın Poroy ile yeni seçilen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı tebrik etti.
Aytuğ Onur, “Yeni dönemde, yeni yönetimimizle Bursa’nın marka kent vizyonuna uygun projeleri hayata geçirmek adına, Balkanlar ile Rumeli’ye önemli yatırımları bulunan, Mudanya Belediyemizin desteğini de almak istiyoruz” dedi.
Hayri Türkyılmaz, ise “önemli bir görev üstlendiğinizi biliyoruz. Bu yolda sizlere ve projelerinize destek vermeye hazırız” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.