Hava Durumu

TOSAB tam gaz gidiyor

Yazının Giriş Tarihi: 19.08.2016 04:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 04:37
TOSAB tam açılımı ile Bursa Tekstil Boyahaneleri İhtisas Organize Sanayii Bölgesi, altyapı çalışmaları yoğun biçimde devam ediyor.
15 müteşebbis heyet üyesi ile kurulan TOSAB, 2005 yılında tüzel kişilik kazanmış ve çalışmalarını sürdürmektedir.
Erol Türkün’ün başkanlığını yaptığı Yönetim Kurulu’nda Osman Canik, Hüseyin Özdilek, Ahmet Aydın, Mahmut Yılmaz bulunuyor.
TOSAB 207 hektarlık alana kurulmuş. Şu anda 55 parsel hazırlanıyor ama 15 yeni parsel daha ilave edilmiş. 
TOSAB ile yeni oluşturulacak Teknosab arasında 100 hektarlık bir alan bulunuyor. TOSAB bu alanı da almayı planlamakta.
Yapılan altyapı çalışmalarının 2017 yılında sona ereceği ve o tarihten sonra fabrikaların yapımının başlanacağı söyleniyor.
TOSAB sınırları içindeki arsası bulunan bir dönemlerin ünlü oyuncusu Perran Kutman Sarıtaş da bir tekstil şirketi kurmuş, o da TOSAB üyelerinden biri olmuş.
30 küsur sene önce Tuzla Piyade Okulu’nda yedeksubay öğrencisi iken o dönemler bateri çalan Perran Hanım’ın eşi Koral Sarıtaş ile aynı mangadaydık. Hafta sonları Perran Hanım eşine yemek getirirdi. Ama Koral çok yemek yemeyen bir kişiydi. Perran Hanım’ın yemeklerini biz yerdik. 

Sirkeci iskelesi 10 günde tamam

İstanbul Büyükşehir tarafından meydan düzenleme projesi kapsamında Kabataş İskelesi deniz trafiğe kapatılımıştı.
Kabataş’ı kullanan BUDO gemileri, Sirkeci’de tahsis edilen yeni iskeledeki tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından burayı kullanacak. 
Sirkeci’de  iskelede incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, düzenleme çalışmalarının 10 gün içinde tamamlanacağını söyledi.

Yılmaz, ‘Salı Söyleşisi’nde



CHP Bursa İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Salı Söyleşileri” 23 Ağustos Salı günü CHP Genel Başkan Yardımcısı Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ile devam edecek.  
Yılmaz, darbe girişiminin ardından Türkiye’nin dış politikası konusunu İl Başkanlığı binasındaki söyleşide değerlendirecek. 
Yılmaz, ODTÜ Uluslararası İlişkiler mezunu. Dışişleri Bakanlığı’nda çeşitli görevlerden sonra Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’nde çalıştı ve büyükelçilik yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.