Hava Durumu

Tofaş’ta Cengiz Eroldu dönemi

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2015 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2015 08:07
Tofaş’ın CEO’luğunu 3 yıldır yürüten Kamil Başaran görevinden ayrıldı. Tofaş CEO’luğuna Cengiz Eroldu getirildi.
Kamil Başaran, 20 Ocak 2012 tarihinden bu yana TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.’nin CEO’suydu.
Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, görev değişimine ilişkin yaptığı açıklamada, TOFAŞ’a sağladığı önemli katkılar ve başarılı liderliği için Kamil Başaran’a teşekkür ettiğini belirterek, “TOFAŞ’ın Türk otomotiv sanayisine sağladığı katkıların artarak devam etmesi yolunda Kamil Başaran çok önemli görevler üstlendi. Şirketimize 25 yıldan fazla hizmet eden Kamil Başaran’a teşekkür ediyorum. Kamil Başaran’ın görev süresinin tamamlanmasıyla CEO’luk görevine atanan Tofaş CFO’su Cengiz Eroldu da TOFAŞ’ı en iyi tanıyan ve şirketin değişim sürecinde önemli rol alan yöneticilerimiz arasında yer alıyor. Cengiz Eroldu’nun, TOFAŞ’ın yatırım yolculuğuna en iyi şekilde liderlik edeceğine yürekten inanıyorum. TOFAŞ’ın, bugüne kadar elde ettiği başarılar, toplumsal hayata sağladığı faydalar ve benimsediği sürdürülebilir yönetim anlayışıyla, ülke ekonomisine ve sektöre yarattığı katma değer Cengiz Eroldu’nun yönetiminde artarak devam edecek” dedi.



CENGİZ  EROLDU KİMDİR?

1995 yılından itibaren Tofaş’ta çalışmakta olan Cengiz Eroldu, kariyerine 1989 yılında Koç Holding’de başladı. Tofaş’ta 1995-2007 yıllarında Mali/Finansman alanlarında farklı sorumluluklar üstlendi.  2008’den bu yana CFO olarak görev yapmaktadır. 
Cengiz Eroldu, lise öğrenimini İtalyan Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. 1995 yılında İtalya/Roma LUISS Üniversitesi’nde MBA derecesini aldı. İngilizce ve İtalyanca bilen Cengiz Eroldu, evli ve iki çocuk babası. Cengiz Eroldu’ya yeni görevinde başarılar diliyorum.

Karayolları ve Aydınpınar

Mudanya yolu üzerinden Aydınpınar istikametine sapmak için döndüğünüzde, sizi yarısı uçuruma kaymış bir yol bekliyor.
Yolun yarısı kaymış, Karayolları oraya bir tabela koymuş öylece duruyor. Dönüp, altgeçide girdiğinizde havuza girmiş oluyorsunuz.



Aydınpınar’dan Mudanya Yoluna çıkış ise hiçbir tali yola girmeden doğrudan Mudanya Yolunun göbeğine çıkıyorsunuz.
Bu iki tehlikeli durumu Karayolları’nın bir an önce düzeltmesi gerekiyor. Özellikle geceleri o altgeçide dönüşte karanlıktan arabada önünüzü göremiyorsunuz.
Benden söylemesi. Başımıza bir felaket gelmeden bu sorunu çözelim.

Kasım 2014 dış ticaret

TÜİK Kasım 2014 dönemine ait dış ticaret verilerinden birim değer endekslerini yayınladı. Buna göre durum şöyle:
“İhracat birim değer endeksi kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,1 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, “gıda, içecek ve tütün”de %6,7, “ham- maddelerde (yakıt hariç)” %1,6 artarken, “yakıtlar”da %18,2 ve “imalat (gıda, içecek, tütün hariç) sanayii”nde %3,9 azaldı. İthalat birim değer endeksi kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %5,3 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, “gıda, içecek ve tütün”de %2,1, “ham- maddelerde (yakıt hariç)” %4,9, “yakıtlar”da %12,9 ve “imalat (gıda, içecek, tütün hariç) sanayii”nde %1,7 azaldı.”


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.