Hava Durumu

Tofaş’a vergi cezası ve yan sanayi

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2014 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2014 07:56

Aralık ayında Tofaş’ta Maliye Bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonrası 2008-2010 mali yıllarına ait gecikme cezası hariç 67.5 milyon lira vergi cezası kesilmişti.
Bunun devamında süren incelemelerin ardından Maliye, Tofaş’a 19.8 milyon TL vergi cezası tebliğ etti.
Bu konuda Tofaş’ın Kamuoyu Aydınlatma Platformu KAP’a yaptığı açıklamada şöyle denildi:
“16.12.2013 tarihli açıklamamızda belirtilen 2008,2009 ve 2010 yılları ile ilgili vergi incelemelerimizin devamı niteliğinde olarak, 2011-2012 mali yılları ile ilgili, Şirketimiz bünyesinde yapılan vergi incelemesi neticesinde hazırlanan Vergi İnceleme Raporları, Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı tarafından
Şirketimize iletilmiştir.
Vergi İnceleme raporlarında, dar mükellef kurumlara yapılan bazı ödemeler stopaj ve sorumlu sıfatıyla KDV açısından eleştiri konusu yapılmış, gecikme cezası hariç olmak üzere, 2011 yılı için 5.1 milyon TL vergi aslı, 5.1
milyon TL vergi ziyaı cezası, 2012 yılı için 4.8 milyon TL vergi aslı, 4.8 milyon TL vergi ziyaı cezası talep edilmiştir.
Söz konusu raporlarla ilgili olarak tüm yasal haklarımız kullanılacaktır. Konuyla ilgili gelişmeler özel durum açıklamalarına ilişkin düzenlemeler kapsamında yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.”
Geçtiğimiz hafta sonu bu haberi aldığımızda bir grup Bursalı otomotiv yan sanayicisi ile birlikteydik. Hepsi birden “Eyvah” dedi ve şöyle devam ettiler:
“Gene ziyaretler başlar ve fiyatlar aşağıya çekilsin istenir.”

7 Kadın-7 Melek, Ankara’da

“7 Kadın-7 Melek” Bursalı yedi kadın sanatçının gerçekleştirdiği bir sergiydi.
Aysun Diniz, Huri Aykut, İdil Diniz, Kaniye Yılmaz, Rengin Solmaz Sönmez, Şebnem Tuna, Tülin Öztürk’ün çalışmaları 7 Ocak  Salı günü Bursa Tayyare Kültür Merkezi Sami Güner Sanat Galerisi’nde sergilendi.
Şimdi bu serginin ikinci ayağı Ankara Çankaya Belediyesi işbirliğiyle ve Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle Ankara’da gerçekleşiyor.
Çankaya Belediyesi Kennedy Caddesi Çağdaş Sanatlar Merkezi E – Galeri’de dün bu sergi açıldı. Sergi  30 Nisan’a kadar açık kalacak .

Ali Arabacı Macaristan’daydı

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı ve Bursa eski Milletvekili Ali Arabacı geçtiğimiz hafta sonu Macaristan’daydı. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu olarak Macaristan’ın Budapeşte kentinde çeşitli mesleki görüşmeler yapıldı. Görüşmelere Türkiye’nin çeşitli barolarından gelenler de katıldı. Bu görüşmeler sırasında Macaristan Barolar Birliği Başkanı, Budapeşte Barolar Birliği Başkanı ve Macaristan Adalet Bakanı ile de görüşüldü.
Görüşmeler sırasında taraflar her iki ülkenin adalet sistemlerini birbirine anlattılar. Ayrıca, hak ihlalleri noktasında da iki ülkenin işbirliği yapabileceği konusu gündeme getirildi.
Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arabacı görüşmelerin çok yararlı olduğunu dile getirdi.




 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.