Hava Durumu

Timur Selçuk ve Nükhet Duru

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2014 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2014 07:58

Cumartesi akşamı güzel bir gece geçirdik. Timur Selçuk ve Nükhet Duru bizleri kendimizden geçirdi. Para ile sahip olunamayacak bir şeyi yaşadık.
Fonda Münir Nurettin Selçuk üstat kendi sesiyle “Aziz İstanbul”u söylüyor. Oğlu Timur Selçuk piyanosuyla ona eşlik ediyor. Ve de torunu Mercan Selçuk bale ve dansı ile sahneyi renklendiriyor. Muhteşem bir görüntü. Üç  kuşak bir arada.
Selçuk ve Duru’nun “Bizim Şarkılarımız” isimli konserinde Türk edebiyatında isim bırakmış değerli şairlerimizin şarkılarını dinledik. “Faruk Nafiz Çamlıbel, Sabahattin Ali, Nazım Hikmet,  Atilla İlhan, Orhan Veli, Ümit Yaşar Oğuzcan, Yahya Kemal Beyatlı, Ahmet Muhip Dranas, Behçet Kemal Çağlar” ustaların birbirinden güzel şiirlerinin bestelenmiş şarkılarının keyfini çıkardık.
Bu arada Nazım Hikmet’in kendi sesinden şiirini dinlerken hocam Memet Fuat/Mehmet Bengü ve okul arkadaşım Kenan Bengü’yü de andım.  
Timur Selçuk ve Nükhet Duru’ya bu güzel gece için teşekkürler.

FELSEFE VE KADINA ŞİDDET

Bugün Almira Otel’de birçok sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa düzenleyecekleri bir basın toplantısı gerçekleşecek.  Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Sema Karakoca’nın kaybolmasının ardından 1095 gün geçmesine rağmen cinayet zanlısı katil ve/veya katillerine ulaşılamadı. Sema 15 Şubat’ta doğum gününü kutladıktan bir gün sonra kayboldu ve 1 Mart 2011 tarihinde cesedi bacakları kesilmiş, göğsü yarılmış, rahmi alınmış olarak bulundu. Bursa Felsefe Kulübü öncülüğünde birçok sivil toplum örgütü “Kadına Şiddet” konusuna dikkat çekmek amacıyla bugün ortak bir basın toplantısı gerçekleştirecek. Bu toplantıya şu dernekler katılacak:
“Bursa Felsefe Kulübü, Açev, Bursa Soroptimist Kulübü Derneği, Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu, Bursev Eğitim Ve Sağlık Vakfı, Kadın Statüsü Derneği, Uludağ Soroptimist Kulübü Derneği, Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği, Türk Üniversiteli Kadınları Derneği, Yıldırım Beyazıt Inner Well Derneği, Bursa Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği, Felsefe Gazetesi, Pembe Pusula Gazetesi,Uludağ Felsefe Derneği, Yedinci Şehir Enstitüsü, Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü”

BURO’DA DENETİM SEMİNERİ

Bursa, Bilecik ve Kütahya’ da bulunan rehberlerin ortak çatısı BURO (Bursa Turist Rehberleri Odası), daha önceki seminerlerde denetleme kartı almış olan  13 rehbere daha denetleme semineri düzenledi.
TÜREB II. Başkanı Mehmet Ulusoy kayıt dışı veya kaçak kişilerin önlenmesi amacıyla yasamızda verilen yetki çerçevesinde sık sık denetimler yapılmasının gereğini vurguladı.

DIŞ TİCARET AÇIĞI VE TÜİK

Ülkelerin dış ticaret dengesi  ithal ettiği ve ihraç ettiği malların değerleri arasındaki oran ile ölçülür. TÜİK verilerine göz attığımızda 2013 yılında ihracatın % 0.4 gerileyerek 151.9 milyar dolara düştüğü, ithalatın  da % 6.4 yükselerek 251.7 milyar dolara yükseldiğini  görüyoruz.
Böylece dış ticaret açığımız % 18.7 artış ile  99.8 milyar dolara yükseliyor. Bu son 13 yılın en kötü 2 yılından birisi. Son olarak da 25 yıl önce 1989’da.
Ekonomik veriler bunu gösteriyor. Ben TÜİK’in yalancısıyım.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.