Hava Durumu

THY, içki ve Bekişoğlu

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2013 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2013 08:35

Serhas Bekişoğlu, Bursa’nın yakından tanıdığı bir isim. Bir sanayicimiz. Kendisi ayrıca MAKSİFED’in eski başkanı. İhracat yapan bir şirketi olduğu için hayatı yollarda ve uçaklarda geçiyor…
Bildiğiniz gibi THY bir süredir bazı uçuşlarında içki servisini kaldırdı.  Ülkemizin gurur kaynağı olan bir markamızın bu uygulaması bizleri şaşırttı. İsteyen içer, isteyen içmez. Hepsine saygı duyarım. Ama uluslararası alanda hizmet veriyorsanız, bazı standartları yerine getireceksiniz. Bugün Emirates ve Katar Havayolları’nda bile isteyen içki içebiliyor...
BEKİŞOĞLU’NUN MEKTUBU
Serhas Bekişoğlu bu konuya tepki gösterip, THY’ye iki sefer mektup yazarak şikayetini dile getirmiş. Bakın Serhas Bekişoğlu mektubunda neler diyor:
“Yazımın başlığını Globally Yours 2 diye belirledim. Zira ilk yazdığım Globally Yours e-mailime henüz cevap alamadım. Dünyaca tanınan ve her yerde, her zaman takdirle anılan ülkemizin gururu durumundaki  THY şirketi bu durumunu mutlaka ve mutlaka muhafaza etmek ve hatta daha ileri götürmek durumunda olmalıdır. Şimdi görüyoruz ki bazı anlaşılması güç ve verilen nedenleri saçma sapan olan bazı açıklamalar ile uçuşlardaki içki servisleri kaldırılmak istenmektedir.
Siz içki içmeyebilirsiniz buna kimse karışamaz ancak siz de içki içenlere karışmayın ve zorla yaptırım uygulamaktan vazgeçin. Bu şirketi dünyada herkes tanıyor. Yerli veya yabancı fark etmez adam İstanbul’dan Adana’ya  business class bilet almış. Bir de bu bilet için normalin üstünde para ödemiş. Tabii ki keyifle koltuğuna oturacak ve şayet isterse içkisini içecek. Sudan sebeplerle bu uygulamayı kaldıramazsınız. Böyle  global olamazsınız. Dünyadaki birçok hava yolunda bu uygulama var iken siz öyle istiyorsunuz diye böyle akıl almaz bir yönteme baş vuramazsınız. Buna hakkınız yoktur.
Dünyaca tanınan Lufthansa, British Airways, Emirates gibi hava yollarında böyle bir tatbikat yok. Uçtuğunuz ülkelerin bazılarının isteği ile bazı uçuşlarda bu tatbikata geçtiğinizi ifade ediyorsunuz. Biz büyük ve gururlu bir ülkeyiz, böyle her isteyenin her  isteğini yerine getirmek gibi bir yola gidemeyiz. Böyle bir istek mesela Lufthansa veya British Airways’den istenmiş de onlar bunu uyguluyorlar mı? Cevap hayır. Lütfen birbirimizi kandırmayalım.Bu tamamen sizin yaptırımınız. Siz böyle düşündüğünüz için böyle yapıyorsunuz. Unutmayın ki burası demokratik bir ülke. İsteyen içkisini içer, isteyen içmez. Bunun ifade edildiği gibi laiklikle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Dünyaca tanınan ve Türkiye’nin gözbebeği konumunda olan THY’yi  daha ileriye götürmek için çalışmalar yapın, daha geriye götürmek için değil. Saygılarımla.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.