Hava Durumu

Sütaş ve geleceği düşünmek

Yazının Giriş Tarihi: 15.06.2016 06:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 06:51
“Çiftlikten Sofralara” entegre iş modelini hayata geçiren Sütaş, ekonomik, çevresel, sosyal ve kurumsal sürdürülebilirlik konusunda model oluşturuyor.
2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayan Sütaş, raporu “Geleceği Düşünmemiz Çok Doğal” konsepti ile açıkladı.  Rapor, “Kurumsal Sürdürülebilirlik”, “Çevresel Sürdürülebilirlik”, “Ekonomik Sürdürülebilirlik” ve “Sosyal Sürdürülebilirlik” olmak üzere dört ana başlık içeriyor.
Sütaş, enerji ihtiyacının yüzde 100’ünü çiftliklerinin ve fabrikalarının atıklarından üretecek, sera gazı salınımını yüzde 50, su kullanımını yüzde 25 azaltacak, atıklarının yüzde 100’ünü geri dönüştürecek, lojistik giderlerini yüzde 40 düşürecek. 
Her yıl kazancının yüzde 1’ini, sağlıklı beslenme ve süt bilincinin artması için yapacağı eğitim ve etkinliklere harcayacak.
Sütaş YKB Muharrem Yılmaz “Sütçülüğü sadece süt üretmek olarak görmüyor, tarlada yetişen ottan sofralarımıza gelen süt ve süt ürünlerine kadar olan tüm süreci yönetip denetliyoruz” diyor. 

Teşekkür ediyorum


Tüm canlılar doğaya uyum sağlar ve türlerini devam ettirir. İnsanoğlu tersini yapar.
Bu da ortaya bugün yaşadığımız ve türümüzü tehdit eden sorunları beraberinde getirir. 
Burada Sütaş’ı bu konudaki duyarlılığı, konuyu iş planlarının içine entegre etmesi ve konunun farkındalığını artırmak için çabalarından ötürü kutluyorum. 

Sütaş ve çevre


Çevreye büyük önem veren Sütaş, enerji ve çevre politikalarını “doğadan aldığını doğaya geri verme” ilkesiyle oluşturarak, çevre konusunda 20,1 milyon dolarlık yatırım yaptı. 
2013-2015 yılları arasında işlediği çiğ sütbaşına oranla sera gazı salınımında  yüzde 39, su kullanımında  yüzde 26 azalma sağladı. 
Sütaş, 2015 yılında 300 bin ton atığı bertaraf ederek, tüm grubun toplam elektrik ihtiyacının yüzde 41’ini, buhar ihtiyacının ise yüzde 10’unu karşıladı. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.