Hava Durumu

Sütaş’a uluslararası ödül

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2014 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2014 08:37

Sütaş, bu yıl Türkiye’de düzenlenen 8. Uluslararası Gıda Konferansı kapsamında, Avrupa’nın en prestijli medya kuruluşlarından Foodbev’in düzenlediği 2014 Dünya Sütçülük İnovasyon yarışmasında Süt Hayvancılığı Eğitim Faaliyetleri ile “En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülünü aldı.
Ayrıca, Sütaş en iyi sütlü içecek kategorisinde de “Genç Şişe Light Ayran” ürünü ile mansiyon aldı. Dünyanın önde gelen markalarının katıldığı yarışmada, 30 ülkeden, 160 şirket, 17 kategoride yarıştı. Ödül töreni 17 Haziran’da İstanbul’da yapıldı.
Sütaş’ın eğitime verdiği önem UNDP’nin (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) de dikkatini çekmiş, Uludağ Üniversitesi ile başlattığı, sektöründe bir ilk olan eğitimde işbirliği uygulamalarının, UNDP heyetinin yürüttüğü “Mesleki Eğitim” konulu akademik çalışmaya dahil olan Türkiye’den seçilmiş 5 projeden biri olmuştu.
Kongreyi düzenleyen FoodBev Yayıncılık’ın Direktörü Bill Bruce, süt sektöründe yeni ürünlerin ve ambalajların yanı sıra yeni pazarlama kampanyalarında besin değerinin öne çıktığını vurgulayarak, bu şekilde tüketicilerle interaktif bir bağ kurulduğunu söyledi.

TÜİK verileri

TÜİK verilerine göre Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), 2014 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre %1,62 düşüş, bir önceki yılın aralık ayına göre %0,92 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %15,93 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %15,03 artış gösterdi.
Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe %0,42 artış, imalat sanayi sektöründe ise %1,66 düşüş olarak gerçekleşti.
Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2014 yılı mayıs ayında en yüksek aylık düşüş sermaye malında, en yüksek yıllık artış ise dayanıksız tüketim malında gerçekleşti.
Bir önceki aya göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler; bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler (%-4,98), kağıt ve kağıt ürünleri (%-2,87), makine ve ekipmanlar (b.y.s.) (%-2,60) alt sektörleridir.
Buna karşılık metal cevherleri (%4,71) ile deri ve ilgili ürünler (%0,57) bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler oldu.

BUSMEK 9. genel sergisi

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 9.’su düzenlenen sergi, ‘Doğadan Sanata’ temasıyla hazırlandı.

Eserler Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) fuaye alanında düzenlenen programla 3 ayrı sanat galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSMEK’in Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir sosyal sorumluluk faaliyeti olduğunu ifade ederek, “BUSMEK, bu yılı da dolu dolu geçirdi. Her geçen gün gelişen BUSMEK’in ünü Bursa’yı aştı. İnsanların mutlu, donanımlı, beceri sahibi olmaları ve aile ekonomilerine de katkı sağlayacak altın bilezikleri takmaları için BUSMEK kurslarına önem veriyoruz. Halkın tüm ihtiyaçları için kapılarımızı açıyoruz” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.