Hava Durumu

Süleyman Demirel’in ardından

Yazının Giriş Tarihi: 18.06.2015 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.06.2015 08:29
Süleyman Gündoğdu Demirel, Türkiye’de yedi dönem başbakanlık yapan, cumhurbaşkanlığı yapan, tüm darbeleri yaşayan Cumhuriyet tarihimizin en renkli siyasi isimlerinden biri olan Süleyman Demirel hayata veda etti. Türk siyasi yaşantısının uzun yıllar en etkili ve en renkli simalarındandı. 
1 Kasım 1924’te Isparta’nın  İslamköy’ünde doğdu. Doğduğu kentteki havaalanı ve üniversiteye onun adı verildi.
Süleyman Demirel’i çocukluğumda gazete sütunlarında, ardından televizyon ekranlarında tanımıştım. Yıllar önce BTSO için “Bursalı Mucit Kamil Tolon” kitabını yaparken Güniz Sokak’taki evinde beni kabul etti. Ve kendisi ile görüşmek ve tanışmak fırsatım oldu. 



O muhteşem hafızasını bana 1960’lardan başlayarak o güne getirdiği Bursa ekonomisi ile ilgili değerlendirmesinde bir kez daha gördüm.  Bu arada sohbet sırasında yaptığı esprilerle de beni çok güldürmüştü. Bu yazıdaki fotoğraf o günün anısıydı.
Ayrıca babam yaşında, Cumhurbaşkanı sıfatı taşıyan bir kişinin bize gösterdiği kapıya kadar yolcu etme nezaketini de gördüm.
Kendisi için çok şey yazıldı ve çok şey söylendi. Ben kendisini bu son anılarımla anımsayacağım. 
Allah rahmet eylesin diyor, ailesine ve ülkemize başsağlığı diliyorum.

Lionsların Oscar gecesi

Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu 2014-2015 Hizmet Dönem Ödülleri olan “Lions Oskarları” Altın Ceylan’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 
Törene Bursa Vali Yardımcıları Vedat Müftüoğlu ve Ergün Güngör, Nilüfer Belediye Başkanvekili Muhammet Aydın, Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Nejat Yahya başta olmak üzere 118-K Yönetim Çevresi’nde yer alan ve çevre illerden gelen lionlar katıldı.
Törende Nejat Yahya dönemindeki gerek yönetiminde olan çalışma arkadaşları, gerekse lions hiyerarşisi içindeki pozisyon sahibi lionları madalya ile ödüllendirdi. Bu arada etkinliklerinin duyurumu noktasında destek veren basın mensubu arkadaşlarımıza da madalya takdim etti.
Bu arada büyük heyecana sahne olan törende 7 dalda dağıtılan ödüller sahiplerini buldu. “Yılın Farkındalık Oluşturan Hizmet Ödülü” Dilek Şen’e giderken “Yılın Kadına Yönelik En Çok Aktivite Gerçekleştiren Kulüp Ödülü” ise Koza Lions’un oldu. “Yılın Leo’su ödülü” Alzheimer ile ilgili yaptığı kısa filmler ve videolarla Can Ballı’nın olurken, “Yılın Lionu” ise Eskişehir’de faaliyete geçen Alzheimer Hasta ve Konukevi’nin yapım sürecinde gösterdiği üstün hizmetlerden ötürü Ali Osman Özel oldu.
“Yılın Leo Kulübü” ödülüne Hisar Leo Kulübü uzanırken “Yılın Lions Kulübü” ödülüne ise gazetemizin kurucularından rahmetli Armağan Gerçeksi ağabeyiğimin kızı Çiğdem Gerçeksi’nin başkanlığını yaptığı Nilüfer Lions Kulübü sahip oldu. Son olarak “Yılın Genel Yönetmeni” dalında verilen ödül ise 2014-2015 Hizmet Dönemi’nde yaptığı birbirinden faydalı projelerle adından sıkça söz ettiren Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Nejat Yahya’ya gitti.
Bendenize de etkinliklere verdiğim desteklerden  ötürü bir armağan takdim edildi. Gönüllü çalışmalara katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Çok başarılı bir dönem geçiren Nejat Yahya ve çalışma arkadaşlarını da kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.