Hava Durumu

Sözeri, Çizakça ve iki anı

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2016 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 08:03
Zeki Teker, Bursa sosyal yaşantısının yakından tanıdığı, Erbak Uludağ’ın eski yöneticilerinden ve bir Yeminli Mali Müşavir. Kendisi ile dün sabah sohbet  ederken, Bursa Ticaret Lisesi ile ilgili iki anısını anlattı.
O dönemler Bursa Ticaret Lisesi’nde okurken, resim dersine İhsan Çi-zakça, matematik dersine de Namık Sözeri hoca gelirmiş.
İhsan Çizakça her zaman beyaz önlüğü ve papyonu ile derse gi-rermiş. Derste yaptırdığı resimler ağırlıklı olarak manzara resimleri veya hayvan resmi değil, reklam afişleri gibi resimler olurmuş.
Matematik dersine Namık Sözeri gelirmiş. Sözlü yapacağı zaman herkes göz göze gelmemek için önüne bakarmış, bir sıranın     üzerinde elini gördüklerinde ise bir kişi tahtaya kalkmış diyerek rahatlarmış. Namık Hoca, dört, beş haneli rakamları bir kalemde tahtada çarpar ve tebeşiri aşağıya bırakırmış. Hiçbir zaman not defteri kullanmazmış. Sözlü notlarını her sınıfta bir çocuğa tutturur, karne döneminde o kağıtları alıp, yazarmış.
Büyüklerimizi rah-metle anıyorum.

2023 hedefine not

BOSİAD’ın düzenlediği toplantıda konuşan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 2023 hedeflerimizle ilgili ilginç bir değerlendirme yaptı.
2023 yılında ilk 10 ekonomide olma koşulumuz şu:
“Onuncu sıradaki Hindistan’ı yakalamak için önümüzdeki her yıl yüzde 29 oranında ülkemiz büyümeli.”
Büyüme hızımız bildiğiniz gibi yüzde 3.5’larda.

CHP Bursa’nın yeni vizyonu

CHP Bursa örgütü, vizyonlarını açıklayacağı “1.Büyük buluşma”yı yarın saat 14:00’te BAOB Oditor-yum’da gerçekleştiriyor.
İl Başkanı Şadi Özdemir bu konu ile ilgili şunları söylüyor:
“ CHP  Bursa İl Başkanlığı olarak parti içi dayanışmayı ve halkın sorunlarına eğilmeyi arttırıcı çalışmalarımız ve ‘Barışık-Çalışkan-İktidarı hedefleyen parti’ sloganımızla yola çıktık. Bu çalışmalarımızı pazar günü toplantımıza katılan herkesle paylaşacağız.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.