Hava Durumu

Siyasiler ve iletişim üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2014 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2014 08:18

Zaman zaman siyasiler medya ile ilgili şikayetlerini dile getirir. Bu şikayetlerin bir bölümü de “Bize yeterince yer vermiyorsunuz” diyedir.
İktidardan da, muhalefetten de bu şikayetler gelir.
Bunların bir bölümü kurumsal, bir bölümü de kişisel bağlamdadır.
Burada herkes iletişimin çift merkezli bir konu olduğunu unutur.
Nerede ise 40 yıldır bu mesleğin içinde olan biri olarak Bursa milletvekillerinin özellikle de iktidar partisinden olan milletvekillerinin yarıdan fazlasını tanımıyorum.
İletişim kurmak demek illa ki gazeteye gelmek demek değildir. İletişimi telefonla da , elektronik ortamda da kurabilirsiniz.
Bugün bu işi başarı ile yöneten sadece birkaç milletvekili bulunmaktadır.
Bunlar CHP’li Turhan Tayan, Doç.Dr.Aykan Erdemir, İlhan Demiröz, Sena Kaleli ve MHP’den İsmet Büyükataman’dır.
İktidar partisinde de zaten bu işin piri olan Bülent Arınç ve Faruk Çelik’i bir kenara bırakırsanız, Hüseyin Şahin ve Mustafa Öztürk bu işi becerenlerdir.
Bakın Bülent Arınç’ın medyamızı ziyaret etme sayısından daha, tüm AK Parti milletvekillerinin medyamızı ziyaret etme oranı vardır.
Bu işin tek taraflı olmadığını unutmayın. Arayın ki, aranasınız.
Bir de unutulmaması gereken “Teşekkür etmesini bilenlerin, sitem hakkı olacağı” konusudur.

Dünya limitini aştı

İnsanın mevcut tüketim alışkanlıkları ilei sürdürdüğü yaşamda, doğadan talep ettiği kaynak oranı Ekolojik Ayak İzi olarak tanımlanıyor.
WWF’in stratejik iş ortağı Küresel Ayak İzi Ağı’nın son çalışmasına göre, 2014 yılına ait Ekolojik Ayak İzi’miz 19 Ağustos’ta gezegenin kapasitesini aşmış bulunuyor.
Böylece bu oran 2000 yılında 1 Ekim iken, bu yıl 19 Ağustos’a kaydı.
Yani insanın bir yılda doğa kaynaklarını kullanımının, doğanın kendini yenileme hızına oranı 1’e 1 olduğunda bir sorun yok.
Ama biz bu verilerle dünyanın kendini yenileme hızında 2014 yılı içindeki her şeyi, 19 Ağustos’a kadar kullanmışız. Şimdi 2015’ten yiyoruz.
Böylece küresel limit aşımına gitmişiz.

Rumelisiad ve çocuklar

Rumeli kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlar’daki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak vizyonu ile çalışmalarını sürdüren RUMELİSİAD, Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında    ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’ye ilk kez adım atan ve her biri 13-15 yaş aralığındaki Bulgaristan’ın Madan şehrinden gelen öğrencileri, Rumelisiad Bursa’da konuk etti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Narlı’daki Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nda 6 gün boyunca konaklayan Bulgaristanlı çocuklar, Bursa’da hem çeşitli eğitimler aldı, hem de şehri keşfetme imkânı buldu.
Öğretmenleri Feika Murat Halil öncülüğünde Bursa’ya gelen öğrenci grubunu Rumelisiad YKÜ Naime Kaşmer karşılayarak, 6 gün boyunca kendileriyle yakından ilgilendi.

İmar ve mimar

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, 3 Temmuz’da basın toplantısıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne 6 öneride bulunmuştu.
Bu konuda bir gelişme olmadığını belirten mimarlar,  bu kez Bursa kamuoyuna yönelik billboardlarda yaptığı duyurularla “Bursa’nın İMAR’ını MİMAR’sız mı yapacaksınız?” diyorlar.
Bugün saat 10.00’da düzenleyecekleri basın toplantısıyla bu konunun detaylarını basınla paylaşacaklar.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.