Hava Durumu

SİAD’lar tek ses oldu

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2016 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 07:48
Bursa’daki 20 SİAD ve 2 STK temsilcileri Almira Otel’de bir araya gelerek teröre karşı ortak bir basın açıklaması yaptılar. Tüm kurumlar adına bildiriyi Uluslararası Patent Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor İbrahim İ. Öztahtalı yaptı.  
22 SİAD ve STK’nın bildirisinde özetle şöyle denildi:
“Terör eylemleri ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Bu saldırılar karşısında milletçe sağduyumuzu korumalıyız. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Çirkin saldırıları gerçekleştirenler, terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağını bilmelidirler. 
Geçmişte var olma mücadelesi vererek türlü sorunları ortak dayanışma, kararlılık ve cesaret ile aşmış ve kendi kaderini kendi yazma iradesini göstermiş aziz Türk milletinin, terör karşısında da aynı kararlılığı göstererek dik bir şekilde ayakta duracağına inanıyoruz.”

Kent Ormanı’na kayak pisti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Kent Ormanı’na 12 ay kullanılabilecek bir ‘suni kayak pisti’ yapılacağını söyledi.
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürok-ratlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.  Suni Kayak Pisti Uzmanı Wolfgang Schmidt de Başkan Altepe’ye incelemede eşlik etti. 

BBDSO’nun konseri

BBDSO, bu akşam  Burak Tüzün şefliğinde     viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil’i ağırlıyor. 
Konserde A.Haçaturyan’ın “Spartaküs” bale suitinden “Adagio” başlıklı bölümü ve ardından  Kocamangil ve BBDSO E.Bloch’un “Schelomo” adlı dramatik yapıtını seslendirecek.
Konserin ikinci yarısında ise, BBDSO, Rus bestecilerinden I.Stravisnky’nin “Pulcinella” bale suitini seslendirecek.
BBDSO Çanakkale’de muhteşem bir konser vermişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.