Hava Durumu

Şehir tiyatromuz Kıbrıs’ta

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2016 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 07:28
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, turnede. 5 oyun ve 9 performansla KKTC’de düzenlenen “2. Mesarya Tiyatro Şöleni”nde sahne alıyor.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) GaziMağusa Beyarmudu Belediyesi’nce düzenlenen “2. Mesarya Tiyatro Şöleni”, 27 Nisan – 16 Mayıs tarihleri arasında yapılıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, şenlik kapsamında 30 Nisan’da ‘Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’, 1 Mayıs’ta ‘Arslan Bey’in Kerimesi’, 2 Mayıs’ta ‘Leyla ile Mecnun’ ve gölge oyunu ‘Sihirli Orman’ ve 3 Mayıs’ta da çocuk oyunu ‘Kralın Diş Ağrısı’ adlı oyunlarını sergileyecek.
Bursa’da yaz sezonu boyunca ilgiyle izlenen sokak performansları ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ ve ‘Leyla ile Mecnun’ Kıbrıs’ta yine köy sahnelerinde izleyicisi ile buluşacak. 
4 orta oyununun köy meydanlarında ücretsiz oynanacağı ve Türkiye ile Güney Kıbrıs’tan da oyunların da yer alacağı şölende 2 çocuk oyunu ve 1 Karagöz oyunu da ücretsiz sahnelenecek.
Bu etkinliğe toplam 12 tiyatro katılıyor.

BEGD’nin paneli


Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği, “BEGD Ekonomi Buluşmaları”nın ilkini BTSO işbirliği ile gerçekleştiriyor. 
Ekonomik açıdan Bursa’nın masaya yatırılacağı panele BTSO eski Genel Sekreteri Ergun Kağıtçıbaşı, BUSİAD Başkanı Günal Baylan, MÜSİAD Bursa Başkanı Mustafa Gürses ve BUİKAD Başkanı İpek Yalçın katılacak. 
Panel, yarın 11.00’de. 

Neriman Bale ve 23 Nisan


Neriman Bale Okulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Candan Ödül Bayraktar anısına düzenlenen geleneksel resim yarışmasının ödül töreni yapıldı.
Törende Neriman Bekiroğlu “Candan Ödül Bayraktar çok sevgi dolu bir gençti. Onu çok erken kaybettik. Anısını hayata geçiremediğimiz resim yarışması ile yaşatmak istedik. Onu da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk getirerek daha anlamlı kılmak istedik. ” dedi. 
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.