Hava Durumu

Sedat Yalçın ve Otomotiv Test Merkezi

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2012 09:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.09.2012 09:37

Toplantının ana teması  yeni dönemde oluşturulacak MKYK için il başkanlarının görüşünü almakta. Ama gündemle ilgili birçok şey konuşuldu. Bunları medyadan takip ettiniz..
Bu arada AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ile toplantıyı konuştum. Kendisi toplantıda söz alarak Bursa'nın otomotiv ana sanayi ve yan sanayisinin merkezi olduğunu, bu alanda en çok ihracat yapan kent olduğunu, istihdam ve tedarik açısından bir üs olduğunu belirttikten sonra şunları söylemiş:
"Bursa'da üretilen otomobiller yurtdışına gönderilerek çeşitli alanlardaki standartları test ediliyor. Bunun için her yıl toplam 15 milyon Euro para harcanıyor. Şimdi, ise TSE 120 milyon Euroluk bir yatırımla, 500-1000 kişi arasında istihdam sağlayacak ve içinde Ar-Ge 'si de olan ülkemizin ilk Otomotiv Test Merkezi'ni kurmak istiyor. Bu konuda gerek rüzgar şiddeti, gerekse rakım göz önüne alınarak bir yer aranmakta. Bursa özelinde en az 3 bin dönüm böyle bir yer kolay bulunmuyor. Ama Karacabey'deki TİGEM arazisi içinde toplam 90 bin dönümlük bir arazi bulunuyor. Bu arazinin 40 bin dönümü bahçe, 10 bin dönümü yemlik ürünler için, 15 bin dönümü de mera olarak kullanılıyor. Arazinin 12 bin dönümlük kısmı tamamen taş ve kireçten oluşmuş, tarım yapılmayan bir niteliğe sahip. Bu arazi içinde 3 bin dönümlük bir yer Otomotiv Test Merkezi için ayrılabilir. Bu konuda Sayın Başbakanımız ve Sayın Tarım Bakanımızın desteklerini bekliyoruz..."

Başbakan ne dedi?
Bunun üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan genelde tarım arazilerinin sanayiye kullandırılmasına karşı olduğunu belirterek "Bu konuyu Tarım Bakanımızın incelemesini istiyorum. Eğer gerçekten tarım arazisi niteliğinden çıkmış ise düşünülebilinir. İnceleteceğim" demiş..

Sonsöz
Benim bu konu ile ilgili bir tereddütüm vardı. Otomotiv Test Merkezi ile  ilgili olarak Antalya'nın da adı geçiyordu. Hatta bu konuda Antalya'nın bazı altyapı çalışmalarını ve hazırlıkları yaptığını duymuştum. Benim konuya yaklaşımım sektörün bir an önce buna kavuşması ve zaman kaybı olmamasıydı. Bu konuyu Sedat Yalçın'a aktardım.  AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'a bu konu ile ilgili olarak, Antalya'nın da adının geçtiğini ve hatta orada bazı altyapı çalışmalarının olgunlaştığını anımsattım. Yalçın bana , "Bu konu ile ilgili Orman Bakanlığı'ndan Antalya bir yer istemişti. Ama Antalya il başkanımız ile yan yana oturuyorduk. Kendisi benden sonra söz aldı. Bu konu ile ilgili hiçbir şey söylemedi. Demek ki ortada bir şey yok" dedi...
Bakalım, bu konudaki gelişmeler ne şekilde olacak?

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.