Hava Durumu

Sedat Yalçın, Sönmez Medya’daydı

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2015 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2015 08:06
AK Parti Milletvekili adaylarından ve AK Parti İl eski Başkanı Sedat Yalçın dün Sönmez Medya’yı ziyaret etti.
Bursa’da 5 yıl AK Parti il başkanlığını görevini yürüten Sedat Yalçın, daha öncesinde Maliye Bakanlığı’nda görev yapmıştı. Yalçın, Bursa’da ve İstanbul’da şirketleri ve Uluslararası Denetim ortaklıklarıyla ile birçok sanayi kuruluşuna denetim ve yönetim alanlarında hizmet veriyor.

Sedat Yalçın dün Sönmez Medya Genel Müdürü Burak Özgün,  Bursa Hakimiyet Gazetesi ve AS TV Genel Yayın Yönetmeni Okan Tuna’yı ve köşe yazarlarımızı ziyaret etti.

Uzun sohbetimiz sırasında Sedat Yalçın il başkanlığı görevi sırasında Bursa’ya yapılacak kamu yatırımları konusunda çeşitli çalışmalara imza atıldığını ve bu çalışmaların hepsine hakim olduğunu belirterek “Bundan sonraki yolculuğumuzda hedefimiz bu yatırımların takibini yapmak, yeni yatırımlar konusunda projeler üretmek. İlişkide olduğumuz Bursa içindeki sivil toplum örgütleri ile Bursa sanayi ve iş dünyasının gelişimi ve de özellikle KOBİ’lerin gelişimi noktasında yeni projelere imza atmak. Ayrıca, ulaşılabilir bir milletvekili olmak istiyorum. İnsanlar aradıklarına ulaşabildikleri, onların sorunları noktasında onlarla ortak dili konuşan bir milletvekili. Bursa’ya hizmet etmek için yola çıktık” dedi.

Bir özel Çanakkale sergisi 

I. Dünya Savaşı’nın yüzüncü yılı anma etkinlikleri kapsamında ekim ayında İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü (IFEA) ve Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkezi işbirliğiyle açılan sergi Bursa’ya geliyor.
Sergi 18 Mart-5 Nisan tarihleri arasında, Bursa’da Kent Müzesi’nde sergilenecek. Bursa Türk-Fransız Kültür Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile 18 Mart saat 10.00 da  açılacak olan sergi süresince 6 adet savaşa dair film yine Bursa Kent Müzesi’nde gösterimde olacak.
 Bu sergi, Osmanlı donanmasının 18 Mart 1915’teki Çanakkale zaferinin ardından, Gelibolu Yarımadası’nda savaşan Fransız askerlerinin dinlenme bölgesi olarak konuşlandıkları Bozcaada’dan gönderdikleri kartpostallardan oluşuyor.
Sergide yer alan 300’e yakın Bozcaada kartpostalı, Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkezi kurucusu Hakan Gürüney’in özel koleksiyonuna ait.
Orient-Institut Istanbul’da tarihçi Alexandre Toumarkine ve IFEA’da tarihçi Loubna Lamrhari, bu serginin küratörlüğünü ve İzzeddin Çalışlar ise sergi tasarımını üstleniyorlar.
Bu konu ile ilgili olarak Bursa Türk-Fransız Alliance Française Kültür Derneği Başkanı ve Fransa Fahri Konsolosu Mehmet Erbak tarafından pazartesi günü saat 11.00 de Bursa Kent Müzesi’nde bir basın toplantısı düzenleyecek.

Uludağ Üniversitesi, Kamil Dilek dedi

Uludağ Üniversitesi’nde bir süredir heyecanla beklenen rektörlük seçimi gerçekleştirildi. Seçimde 941 öğretim üyesi oy kullandı. Mevcut rektör Prof. Dr. Kamil Dilek  576 oy alırken, diğer aday Prof. Dr. Yusuf Ulcay da 265 oy aldı. 
Bu arada seçim sırasında aday olmayan 15 isim de birer oy aldı. Bu isimler arasından çekilen kurada Prof. Dr. Mahmut Yavuz, Prof. Dr İrfan Karagöz, Prof. Dr. Kemal Gözler ve Prof. Dr. Kadir Çüçen YÖK ‘e bildirilecek altı kişilik listede yer aldı.
Bu seçimde Prof. Dr. Kamil Dilek katılanların yüzde 62’sinin oyunu alırken, Prof. Dr. Yusuf Ulcay oy kullananların yüzde 28’inin     oyunu aldı.
Kamil Dilek Hoca seçim öncesi yüzde 51’in altında oy alırsa, çekileceğini dile getirmişti. Ortaya çıkan sonuçta, Uludağ Üniversitesi bir kez daha Kamil Dilek dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.